PRIJE MUSE SAMO ŠESTORICA SA 40+ POENA U EVROLIGI: Među njima i bivši crnogorski reprezentativac

Na jučerašnjem meču 19. kola Evrolige između Real Madrida i Anadolu Efesa oboreno je nekoliko rekorda, a Džanan Musa se izdvoio po poenterskom učinku.

O rekordima koji su postignuti za čak 60 minuta igre ste mogli da čitate ranije na našem portalu, a utakmicu u Madridu pamtiće bosanskohercegovački reprezentativac.

Musa je postigao 40 poena, a prije njega toliki broj poena u Evroligi od kada se igra pod ovim imenom, postigla su još šestorica grača.

Pokojni američki bek Alfonso Ford je postigao 41 poen u pobjedi Peristerija nad Tau Keramikom, 2001. godine.

Iste godine legendarni Karlton Majers je ubacio isti broj poena u pobjedi Fortiduda protiv Real Madrida.

Letonski centar Kaspers Kambala je godinu dana kasnije u dresu Efesa postigao 41 poen protiv Barselone.

Evroliga je čekala 11 godina, dok na scenu nije stupio Bobi Braun iz Montepaskija postigavši 41 poen protiv Fenerbahčea.

Pet godina kasnije Braun je zaigrao u dresu Mornara ali se nije proslavio.

Veliku utakmicu u grčkom derbiju 2019. godine, odigrao je i bivši crnogorski reprezentativac Tajris Rajs koji je u dresu Panatinaikosa protiv najvećeg rivala Olimpijakosa postigao 41 poen.

Nije se puno čekalo na novu briljantnu partiju, jer je već šest dana kasnije Šejn Larkin odgovorio sa 49 postignutih poena na meču protiv Bajerna iz Minhena.

Ako bi se računao period u najboljem evropskom klupskom takmičenju dok ga je organizovala FIBA (1958-2000), neprikosnoven je rekord koji drži srpski košarkaš Radivoje Korać.

Popularni “Žućko” je 1965. godine u pobjedi OKK Beograda nad švedskim Alviksom ubacio nevjerovatnih 99 poena.