NEKADAŠNJI KOŠARKAŠ CEDEVITE: Francuski reprezentativac doživio moždani udar

Francuski reprezentativac Mikael Želabal doživio je moždani udar na treningu Elan Šalona ali je njegovo stanje trenutno bolje i moguće je da će nastaviti košarkašku karijeru.

Krilni košarkaš francuskog prvoligaša osjetio je simptome na treningu u ponedjeljak, a nakon pregleda na neurologiji ustanovljeno je da je doživio šlog koji je srećom primijećen na vrijeme.

„Osjetio sam simptome i odveden sam na intenzivnu njegu u bolnici u Šalonu. Magnetna rezonanca je pokazala da je šlog, ali da je srećom, primijećen na vrijeme. Prošao sam dodatne preglede na intenzivnoj njezi, a onda i na neurologiji,“ izjavio je Želabal.

Ovaj 39-godišnji košarkaš i dalje ne želi da odustane od igranja košarke pa ne najavljuju skorije povratak na teren.

„Moram da odmorim nekoliko nedjelja prije nego što nastavim profesionalne aktivnosti. Vjerujem da će se situacija postepeno smirivati što ne isključuje i povratak na teren kada mi ljekari dozvole“, rekao košarkaš koji je u sezoni 2012/13 nastupao u ABA ligi u dresu hrvatske Cedevite.

Francuz je košarkašku karijeru počeo u Šoleu, da bi nakod toga nastupao za Real Madrid, Sijetl, Asvel, Šarlroa, Himki, Cedevitu, Valensiju, Minesotu, Strazbur, Limož, Le Man.

Pročitajte i ovo: