Mario Hezonja MVP novembra mjeseca u VTB ligi

Krilo Uniks Kazanja, Mario Hezonja, imenovan je za MVP-a novembra mjeseca u VTB ligi nakon sjajnih partija u mečevima sa Parmom, Astanom i CSKA Moskvom.

Uniks se trenutno nalazi na prvom mjestu VTB lige sa šest pobjeda i samo jednim porazom.

Mario je u ovom periodu postizao 22 poena, uz šut iz igre od 54.4%, uz šest skokova, 2.7 asistencija i 2 ukradene lopte za indeks korisnosti 23.3. Trenutno se nalazi u top 5 performera u VTB ligi u poenima (18.1) i ukradenim loptama (2.0).

“Veoma sam srećan zbog sebe i zbog tima. Uniks je lider VTB lige i to je najvažnija stvar. Nakon mjesec dana teškog rada rezultat je morao doći. Mislim da sam napredovao iz meča u meč pod vođstvom trenera. Želim da nastavim formiranje sebe kao timskog igrača sa ciljem da pobjeđujemo. Ova nagrada je rezultat teškog rada cijelog tima.” – rekao je Hezonja za sajt VTB lige.

4 Komentara

    Nikad se niko nije prosuo sa izjavom kao Hezonja dok je igrao u Barselona. Na pitanje novinara kako doživljava Mesija i ide li da ga gleda. Samozvani Bijeli Dzordan je uzvratio novinaru a sta Mesi misli o meni i dolazili on mene da gleda. Nema dalje.

    Mogao je postati igrac da je dosao kod Duleta kao mlad igrac…

    Dobro se pokazao i potrudio se da dodje do ovog cilja i svaka mu cast. Odlican je .

    Svaka mu cast zasluzio je.

Komentarisanje nije dozvoljeno.