Legendarni Jović predstavljen u Majamiju

Naime, Nikola Jović, srpski košarkaš, predstavljen je u Majamiju, takođe uz njega su na konferenciji za medije bili prisutni predsjednik kluba Pet Rajli i Erik Spolstra, trener Hita.

Shodno tome, je najprije istakao da je zadovoljan što su ga draftovali sa 27. pozicije.

“Mislim da je ovo sjajna šansa za njega. Sastao sam se sa njim, pričali smo oko pola sata i mislim da je jedina stvar koju je čuo – naporan rad. Počeli smo sa cijelim procesom. I on zna za to. Mladi igrači znaju koliko naporno treba da radiš. Iskoristio je priliku i da mi pokaže neke vježbe koje je radio tamo gde je bio prije Majamija.

A, njegov trener je neko kao ja, kome su treninzi tri i po ili četiri sata. I to je sjajno. Ne znam da li će to dobiti ovdje, ali on zna šta je naporan rad i sticanje efikasnosti iz svega toga. Ovo je odličan proces za njega, da bude u Letnjoj ligi, da se oslobodi, a mi da ga ne preopteretimo. Od ovog trenutka on počinje sa učenjem”, rekao je Rajli.

Međutim, ono što je posebno zanimalo predstavnike “sedme sile” je i da li će Jović dobiti kakvu-takvu šansu u ovako snažnom rosteru Majamija i da li će dobiti mjesto u rotaciji:

“Da, 47 minuta po utakmici. Odmah. Stavićemo ga u startnu petorku”, nasmijao se ponovo Pet Rajli, pa nastavio:

“Samo se šalim. To je nešto o čemu trenutno ne bi trebalo da se brinemo. Cio koncept je da je ovdje, da ga pripremimo za Ljetnju ligu, prije svega mentalno. Jer ovo je san, cio ovaj proces oko Drafta i treninzi… Želimo da ga osvježimo ove nedjelje kako bi bio spreman da ode u San Francisko. Šta god da se desi u vezi sa minutažom, treba da prođe kroz trening kamp… Vidjećemo šta će se desiti. To je to što treba da uradi, ništa mu neće biti dato. Mora da zasluži. I on to zna”.