Kanter kritikovao predsjednika Kine

Centar Boston Seltiksa Enes Kanter (29) oštro je kritikovao predsjednika Kine Sija Đinpinga zbog odnosa te azijske zemlje prema Tibetu.

Turski košarkaš je ranije kritikovao i turskog predsjednika zbog čega mu je zabranjen ulazak u tu zemlju, sada nije štedio ni predsjednika Si Đinpinga.

„Ovo je moja poruka kineskoj vladi. Čujte moj glas. Dragi okrutni diktator Si Đinping. Tibet pripada tibetanskom narodu, a ne Kini. Sramota za kinesku vladu. Kineska diktatura briše tibetanski identitet, to je apsolutno neprihvatljivo. Kineske vlasti ne poštuju osnovna ljudska prava i slobode u Tibetu. Uništavaju lokalnu kulturu koja se razvijala kroz vijekove. Odvratno je. Sloboda za Tibet“, poručio je Kanter preko video snimka.

Zbog ove izjave zabranjeni su prenosi utakmica Boston Seltiksa u Kini, a biće i uklonjene sve utakmice ovog tima sa interneta, prenose mediji.

3 Komentara

    Na stranu motivi i razlozi…čovjek je u pravu.

    Tuđe napada, svoje ne spominje… Ooooo, turci… 😎

    On je nasao da pametuje nekome i na kraju sto je najgore zavrsilo je kobno po sve… kapiram da nema dlake na jeziku, ali nekada mora da zakoci.

Komentarisanje nije dozvoljeno.