FERNANDEZ: Ne bih propustio OI čak i da postanem glavni trener u NBA

Selektor košarkaške reprezentacije Kanada Đordi Fernandez izjavio je da je prezadovoljan što predvodi tu selekciju, te da ga drugi posao neće odvojiti sa te pozicije, pa čak ni pozicija glavnog trenera nekog NBA kluba.

Kanada je učešće na Mundobasketu završila na trećem mjestu pošto je u borbi za treće mjesto savladala glavnog favorita za osvjanje zlatne medalje – reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, posle polufinalnog poraza od Srbije.

Fernandez je ovog ljeta bio jedan od glavnih kandidata za poziciju glavnog trenera Toronto Reptorsa, ali je ispred njega izabran srpski stručnjak Darko Rajaković. Španac je trenutno angažovan kao jedan od pomoćnika Majka Brauna u Sakramento Kingsima.

„Zaista bih volio da se oprobam kao glavni trener u NBA ligi. Vjerujem da će se to dogoditi, ali to ne bi uticalo na doživljaj kakav je bio predvoditi Kanadu na ovo Svjetsko prvenstvo i priliku da predvodim ovu selekciju na Olimpijskim igrama, ne bih to mijenjao ni za šta na svijetu. Nema smisla razmišljati o stvarima za koje ne znamo da li će se desiti.“ rekao je Fernandez.