Obradović: Vjerujem svojim igračima, borićemo se!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan i u drugom meču finalne serije ABA lige sa 80:73, ali Željko Obradović, trener crno-bijelih, kaže da će nastaviti da se bore te da im je u glavi samo treća utakmica koja je na programu 19. maja u „Areni“.

Velika borba za svaku loptu i pedalj terena se vodila tokom gotovo cijele utakmice, Zvezda je u trećoj četvrtini uspjela da stekne značajnu prednost i istu sebično sačuva do kraja.

„Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobjedi. Stekla je veliku prednost na startu plej-ofa, nastojaćemo pred našim navijačima da se vratimo. Imali smo periode dobre igre, ali je više bilo perioda kada smo bili brzopleti i kada smo promašivali iz otvorenih pozicija“, naglasio je Obradović, pa nastavio:

„Neću da pričam o petoj utakmici, u glavama je samo treća. Moramo da pogađamo iz otvorenih pozicija i moramo da odigramo jače u odbrani. Ne smijemo da dozvolimo poene iz tranzicije i otvorenih pozicija pod košem i sa distance. Nemam zamjerki kada su energija i želja u pitanju“.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Obradović je nastavio sa izlaganjem:

„Da li je momenat da se na odgovornost pozove Kevin Panter? Analiziraćemo utakmicu, ali ja uvijek vjerujem svojim igačima. Nekada odigrate dobro, nekada ne. Moramo da ostanemo zajedno i da se borimo do kraja. Ponavljam još jednom, promašili smo, mnogo, baš mnogo šuteva iz otvorenih pozicija. Fokus je na narednom duelu, očekujem da koncentracija bude na željenom nivou, očekujem da budemo mnogo efikasniji u situacijama kada napravimo otvorenu poziciju“, rekao je Obradović, pa zaključio:

„Atmosfera i saopštenja? Saopštenja nisu dio mog posla. Isto kao i posle prve utakmice. Prelijepo je da se vidi dupke puna dvorana, a uvrede, to je već tradicionalno. Ja već sada apelujem na sve naše navijače da nikoga ne vrijeđaju, da budu ono što jesu, a poznato je da su najbolji na svijetu“.