OGLASIO SE I PARTIZAN: Mirotić da kaže ko mu je prijetio, mislimo da ova odluka nema veze sa time

Španski košarkaš crnogorskih korijena Nikola Mirotić i pored dogovora da pojača ekipu Partizana ovog ljeta u posljednjem trenutku se odlučio da to ne učini.

Iako je trogodišnji ugovori sa crno-bijelima već bio spreman, a košarkaš trebao da otputuje na potpisivanje ugovora to se neće dogoditi.

Razlog su prijetnje koje je krilni centar dobijao prethodnih dana, a nemaju veze sa Crvenom zvezdom Meridianbet.

Partizan se povodom ove odluke oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

„KK Partizan i pored svih uloženih napora i pregovora koji su trajali nekoliko nedjelja, neće angažovati jednog od najboljih evropskih igrača u ovom trenutku, Nikolu Mirotića.

Interesovanje za igrača od strane kluba datira od juna meseca, kada se pojavila informacija da će Mirotić raskinuti ugovor sa Barselonom.

Bez ikakvog ugrožavanja finansijske sigurnosti igrača prilikom raskida u tom trenutku aktuelnog ugovora, predsjednik KK Partizan, sportski direktor i trener crno-belih, Ostoja Mijailović, Zoran Savić i Željko Obradović su obavili načelne razgovore sa Nikolom Mirotićem, koji ih je ugostio u svom domu u Tivtu.

Kada su Barselona i Nikola Mirotić obavili sve administrativne poslove, pristupilo se zvaničnim pregovorima tokom kojih je klub prihvatio uslove igrača. Ovim putem napominjemo da su se uslovi nekoliko puta mijenjali, ali da je klub uvijek nalazio način da ih ispuni i potpisan trogodišnji ugovor prije nekoliko dana pošalje na potpis Nikoli Mirotiću.

Paralelno sa tim, u javnosti su se pojavile brojne informacije o tome da određene osobe prijete Nikoli Mirotiću i da postoji bojazan za njegovu bezbjednost ukoliko postane košarkaš Partizana.

Predsjednik Mijailović, sportski direktor Savić i trener Obradović su nekoliko puta uvjeravali igrača da nema razloga za zabrinutost i da je više nego dobrodošao u Srbiju.

Takođe, Klub je odmah kontaktirao najviše državne organe kako bi i najsitnija sumnja bila otklonjena. Ovom prilikom, KK Partizan se zahvaljuje predsjedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću koji je lično uputio poziv igraču i potvrdio da je bezbjednost njega i njegove porodice garantovana u Srbiji i da su oni dobrodošli.

Za sve navedeno, postoje pisani dokazi u formi elektronske pošte ili poruka.

Ipak, iz Klubu nepoznatog razloga, Nikola Mirotić nije odlučio da potpiše već dogovorene uslove i KK Partizan je nakon određenog perioda čekanja prinuđen da odustane od angažovanja doskorašnjeg košarkaša Barselone.

Ovom prilikom KK Partizan da napomene kako je prije petnaestak dana Nikola Mirotića dao riječ treneru Obradoviću a potom i predsjedniku Mijailović, direktoru Saviću i kapitenu Panteru da će postati igrač Partizana. Takođe, klub želi da napomene kako se nakon toga još nekoliko puta raspitivao oko toga koje će još igrače crno-beli dovesti.

Klub javno poziva Nikolu Mirotića da iz obaveza prema istini, a on je čovek koji se bori za istinu, kaže ko su osobe koje su mu prijetile.

Želja i plan kluba, bila je da se tim gradi oko igrača koji su trenutno pod ugovorom i samog Mirotića, ali će sada taj plan morati da se koriguje.

KK Partizan čvrsto vjeruje da razlozi za ne potpisivanje ugovora od strane Nikole Mirotića nemaju veze ni sa kakvim prijetnjama, već sa nekim drugim stvarima u koje će javnost moći da se uvjeri u danima pred nama.

Parni valjak se okreće drugim rješenjima na tržištu i sa nepromenjenim ambicijama ulazi u sezonu 2023/24″.

Pročitajte i ovo:

2 Komentara

    Trebao je malo detaljnije da obrazlozi svoju odluku.

    Ko zna sta je tu bilo, moguce da je i dobijao prijetnje

Komentarisanje nije dozvoljeno.