PETAR POPOVIĆ: Ne bavimo se računicama - potrebno je da odgovorimo na energičnost protivnika!

Kapiten podgoričke Budućnosti VOLI, Petar Popović, vjeruje da košarkaška reprezentacija Crne Gore može ostvariti trijumf nad domaćom selekcijom BiH u Tuzli

Kao šti je i naš krilni centar Nemanja Radović rekao na konferenciji pred put za Tuzlu – da je košarkašima Crne Gore ponuđena ovakva situacija pred posljednji krug kvalifikacija za Mundobasket, objeručke bi je prihvatili!

“Crveni” igraju protiv Bosne i Hercegovine, selekcije koju su ljetos u “Morači” pobijedili 88:69, trijumf je karta za Mundobasket, dozvoljen je i poraz do 19 razlike, u tom slučaju bi pobjeda nad Češkom u posljednjem kolu bila obaveza. Međutim, Petar Popović kaže:

“Ne bavimo se računicama, mislimo samo o Bosni i Hercegovini, naravno da svi u glavi imamo ono što nam je potrebno i znamo šta nam treba za plasman na Svjetsko prvenstvo. Protivnik je dobra ekipa, talentovana, mi ćemo pokušati da odigramo što bolje i da dođemo do pobjede”, rekao je Popović.

U odnosu na duel u Podgorici Crna Gora je bez Bojana Dubljevića, Marka Simonovića, Vladimira Mihailovića i Dina Radončića, dok je domaćin bez prvih zvijezda Jusufa Nurkića i Džanana Muse, ali sa košarkašima koje crnogorska javnost dobro poznaje, kao što su Popovićevi saigrači, duo Budućnosti Aleksandar Lazić Kenan Kamenjaš.

“Pričamo o igračima koji su dugo godina zajedno. Znamo da oni grade porodičnu atmosferu, uvijek je puna hala, od pozitivne energije žive. Probaćemo da ih zaustavimo. Znamo da su energični i da treba da im ispariramo u tom segmentu. Moji saigrači Lazić i Kamenjaš su tu, poznajemo se i neke stvari će vjerovatno biti lakše za pripremiti nakon šest-sedam mjeseci provedenih zajedno. Timski, igra se pet na pet na parketu i probaćemo da ih zaustavimo i dođemo do pobjede, nadam se u lijepoj atmosferi u Tuzli”, apostrofira Popović.

Odlični rezultat, poput i pobjeda nad Francuskom, Češkom i Mađarskom nijesu stvorile pritisak “crvenima” pred svršen čin. Popović tvrdi – fantastičan timski duh krasi ekipu selektora Boška Radovića.

“Prija nam kad promijenimo klupsku atmosferu i dođemo u nacionalni tim. Vidimo se poslije dugo vremena, napunimo se pozitivne energije, sigurno da u ovom kratkom vremenu za trening prija pozitivna atmosfera. Ima dosta smijeha, evociranja lijepih uspomena, tako da nam to olakšava da bolje funkcionišemo na terenu. Ovi dosadašnji rezultati su i plod tog dijela”, zaključio je Popović.