SLOVENIJA NAJAVILA MEČ SA CRNOM GOROM: Dobar test protiv selekcije sa dominantnim centrima

Košarkaši Crne Gore odigraće danas utakmicu protiv Slovenije, a za Košarkaški savez Slovenije govorili su košakraš Zoran Dragić i selektor Aleksandar Sekulić.

Selektor Slovenije ističe da se raduje duelu protiv Crne Gore koji ima jaku centarsku liniju na čelu sa Nikolom Vučevićem, Markom Simonovićem i Bojanom Dubljevićem.

“Crna Gora će biti dobar test kako da se igra protiv ekipa koje imaju dominantne centre”, poručio je Sekulić za sajt slovenačkog saveza.

Zoran Dragić se nadovezao na riječi selektora pomenuvši i plejmejkera Unikahe Kendrika Perija.

“Dobro poznajemo Crnu Goru – ima jaku centarsku liniju i dobrog plejmejkera ​​Kendrika Perija. Radi se o veoma dobroj ekipi, moraćemo da igramo kao u prvom poluvremenu protiv Grčke”, istakao je Dragić.

Posebno važno za selektora Slovenije biće da nadomjesti odsustvo krilnog centra Denvera Vlatka Čančara koji neće moći da pomogne ekipi na Mundobasketu.

“To je novi izazov sa kojim moramo da se suočimo – svi igrači moraju još više da se ujedine i da nađemo način kako da nadoknadimo ili nađemo rešenje za Vlatkovo odsustvo”, dodao je Sekulić.

Osim povrijeđenog Čančara, pod znakom pitanja za ovaj meč bio je i nastup Luke Dončić ali će najveća zvijezda ove selekcije po svemu sudeći nastupiti na utakmici protiv Crne Gore.

Prijateljski duel u “Stožicama” na programu je danas od 18 časova.

Pročitajte i ovo:

2 Komentara

    Biće zanimljiv meč, to je jedino sigurno.

    Moj favorit na ovoj utakmici je Crna Gora

Komentarisanje nije dozvoljeno.