Tedeski: Olimpije više nema, ne želim da brojim krvna zrnca

Prvi čovjek Cedevita Olimpije Emil Tedeski govorio je o fuziji Olimpije i Cedevite 2019. godine, za koju kaže da je Cedevita uradila više u ovom “braku”.

“Znam da ću vas rastužiti, ali Olimpije više nema. Ona je zapravo još ovdje, ali se spojila sa drugim klubom. Znam da kada se pomene Olimpija, to se kaže u žargonu, a znam i da će u razgovoru među ljudima uvijek biti samo Olimpija. Zaista nemam problem sa tim, i nije to ego trip, ali to uvijek volim da kažem.

Treba znati da je Cedevita u ovaj brak, koji neće biti kratkog vijeka, unio oba međunarodna takmičenja – Evrokup i ABA ligu. Naravno, veoma poštujem i istoriju i tradiciju”, rekao je Tedeski za “Ekipa 24”.

Istakao je i zanimljivu priču sa legendom Olimpije Ivom Daneuom koji je dres Zmajčeka nosio od 1956. do 1970. godine.

“Upravo sam poslednji put sreo legendarnog Ivu Daneua. Zagrlili smo se, srdačno pozdravili, a on mi se zahvalio na svemu što radimo za Olimpiju. Rekao sam mu: ‘Ali, gospodine Ivo, Olimpija je otišla, sada je spojena sa drugim klubom’. Ubrzo je odgovorio da zna da se ime mijenja, rekavši da je danas Cedevita, prije toga Petrol, prije toga Union… Ali ovo je malo drugačije.

Sa Cedevitom je to sportski spoj dva entiteta, a ne samo sponzorstvo. Ali dobro, to je sada jedna porodica za mene. Ne radi se o Slovencima i Hrvatima. Baš me briga odakle ko dolazi, niti želim da brojim krvna zrnca. Ponekad, na primjer, pročitam na nekom internet forumu da je ovo hrvatska Olimpija, da je Cedevita, a ne Olimpija, i samo se nasmijem na te gluposti”, istakao je Tedeski.

Cedevita Olimpija je bila šampion Slovenije 2021. i 2022, a nacionalni Kup je osvojila ove godine.

3 Komentara

    Mnogo se stvari od tad izmijenilo

    Neobicno skroz, bas sam navikao na Olimpiju

    Pa dobro, valja i promijeniti malo

Komentarisanje nije dozvoljeno.