MERIDIANBET 1.CFL: Budućnost na vrhu, Arsenal usporio Sutjesku

Budućnost je iskoristila remi Sutjeske i novom pobjedom osamila se na čelu tabele nakon 27. kola 1 CFL. lige.

Sutjeska je u Nikšiću igrala sa tivatskim Arsenalom 2:2. Fudbaleri Arsenala poveli su golom golom Hulijana Montenegroa u 45. minutu.

Izjednačio je Vuk Striković u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, a vođstvo domaćinu donio je Vajdi Sahli u 63. minutu.

Konačan rezultat postavio je Ćetko Manojlović u prvom minutu sudijske nadoknade. Sutjeska je od 47. minuta, nakon isključenja Amira Bilalija igrala sa igračem manje.

Fudbaleri Budućnosti suu Podgorici savladali barski Mornar 2:0 i trećom uzastopnom pobjedom preuzeli vrh tabele. Vođstvo podgoričkom timu, koji je upisao 15. trijumf ove sezone, donio je Argentinac Pablo Anhel Arijel Lusero u 59. minutu.

Konačan rezultat postavio je Ivan Novović u petom minutu sudijske nadoknade vremena. Mornar je upisao 12. poraz, a četvrti uzastopni meč završio je bez datog gola.

U Pljevljima su fudbaleri Jedinstva slavili protiv Rudara 2:1. Jedinstvo je povelo golom Alije Krnića u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Izjednančio je Velizar Janketić u 50. minutu, a novo vođstvo i pobjedu gostima donio je Žarko Korać u 74. minutu.

Ovo je deveta pobjeda Jedinstva, dok je Rudar doživio treći uzastopni, ukupno 12. poraz ove sezone.

Bez pobjednika završen je duel Dečića i plavskog Jezera, koji su podgoričkom naselju Stari aerodrom igrali 1:1.

Gosti su poveli golom Balše Toškovića u 69. minutu. Konačan rezultat postavio je Pjeter Ljuljđuraj u 87. minutu.

Pobjednika nije bilo ni u duelu Iskre i Petrovca, koji su u Danilovgradu igrali 2:2.

Petrovac je u Danilovgradu dva puta vodio, ali je na kraju morao da se zadovolji bodom. Prednost gostima donio je Nikola Zvrko u 31. minutu.

Izjednačio je Žarko Popović u 44, a novo vođstvo Petrovcu donio je Dejan Perović 73. minutu. Konačan rezultat postavio Petar Pavlićević u trećem minutu sudijske nadoknade.

Budućnost je, sa utakmicom manje, prva na tabeli sa 52 boda. Sutjeska je druga sa 50, Petrovac je osvojio 38, a po 35 bodova Arsenal i Dečić.