Rinsu Australija, Banjaji čelo generalnog plasmana!

MOTO GP Australija – trijumf Aleksa Rinsa u spektakularnoj trci “kraljevske klase”

Na 18. trci MOTO GP šampionata, čiji je domaćin bila Australija, pobijedio je Aleks Rins, ali još važniji podatak nakon trkanja na stazi “Filip Ajland” jeste da je Frančesko Banjaja u trci za generalni plasman pretekao Fabija Kvartarara!

Rins je ostvario prvi trijumf poslije dvije godine, 16. u karijeri, a bio je za 186 hiljaditinki brži od Marka Markesa koji je stigao do jubilarnog 100. podijuma u “kraljevskoj klasi”. Treće mjesto pripalo je pomenutom Banjaji koji sada ima 14 bodova više od Kvartarara – Australija neće ostati u lijepom sjećanju Francuzu, jer nije završio trku.

Koliko je trka bila neizvjesna najbolje govori činjenica da su sedmorica vozača bili u jednoj sekundi u cilju. Prije ulaska u posljednji krug Banjaja je bio na čelu, ali je samo za nekoliko sekundi izgubio dvije pozicije.

Iza Rinsa, Markesa i Banjaje na četvrtom mjestu je završio Marko Beceki i obezbijedio titulu najboljeg debitanta sezone, TOP 10 kompletiraju Enea Bastijanini, Luka Marini, Horhe Martin (imao pol poziciju), Žoan Zarko, Aleš Espargaro i Bred Binder.

Dakle, aktuelni šampion Fabio Kvartararo ostao je bez plasmana. Prvo je napravio grešku, sa sedme pozicije “skliznuo” u donji dio van osvajača bodova, a kasnije i izletio sa staze.

Banjaja na vrhu ima 233 boda, 14 više od Kvartarara, a 27 od Espargara. Već narednog vikenda zakazana je pretposljednja trka Moto GP-a – Malezija.

4 Komentara

    Kakva napeta i neizvjesna trka .

    Dobar plasman, biće ovdje još promjena

    Odlicna voznja. Bravo za Rinsa.

    Sjajni rezultati stvarno

Komentarisanje nije dozvoljeno.