Borba za WBC silver titulu: Prašović spreman za spektakl u Kelnu

Crnogorski bokser Dilan Prašović, 11. maja u Kelnu će se boriti za WBC internacional silver titulu u superteškoj kategoriji protiv naturalizovanog Francuza Murada Alijeva.

Praznik rada crnogorski bokser proveo je radno i bez odmora spremajući se u Herceg Novom za drugu po značaju titulu u WBC-u.

Podsjetimo, nedavno je Prašović nastupio i na Evropskom prvenstvu u Beogradu, gdje ga je na korak do medalje zaustavio Hrvat Luka Pratljačić.

“Pripreme za meč u Kelnu protiču u najboljem redu. Nakon dolaska iz Beograda nastavio sam da treniram po planu i programu mog trenera Momčila Zlatičanina. Već četiri mjeseca sam u pogonu, osjećam se dobro i vjerujem da ću biti maksimalno spreman za meč u Kelnu, koji je od velikog značaja ne samo za mene već i uopšte za crnogorski boks, pošto je eliminacioni za svjetsku titulu. Što se tiče nastupa na Evropskom prvenstvu u Beogradu mogu da kažem da sam zadovoljan jer sam bio nadomak medalje, a skoro deset godina se nisam borio u amaterskom ringu”, rekao je Dilan Prašović.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Snažni Novljanin je do sada na profi ringu imao 20 borbi, u kojima je zabilježio 17 pobjeda – 14 nokautima i tri poraza, od Britanaca Lorensa Okolija i Ajsaka Čemberlena, oba u Londonu i Rusa Alekseja Papina u gradu Omsk.

Interesantno je da je sva tri poraza na profi ringu, kao i od Pratljačića u četvrtfinalu Evropskog prvenstva doživio prekidima, zbog snažnih udaraca u tijelo.

Očigledno mu je to “slaba tačka”, što su rivali analizirali i znalački iskoristili.

“To je problem koji imam zbog skidanja kilaže, pošto sam u zadnjih deset godina skidao i po 15 kilograma radi kruzer kategorije. Radimo na tome da mi to bude prednost u borbi sa Alijevim. Znam da će mi i on tu tražiti “slabu tačku”, a ja bih trebao da mu odgovorim na pravi način. Nadam se da ću sanirati tu povredu do 11. maja i da ću maksimalno biti spreman za borbu u Kelnu”, rekao je Dilan Prašović.

boks

Do susreta između Alijeva i Prašovića, koji će se sastati u glavnoj borbi bokserskog spektakla u Kelnu – “Univerzum boksing najt” došlo je zahvaljujući konekcijama njegovog menadžera Todora Zečevića sa najvećom promoterskom kućom u Njemačkoj – Univerzum boksing promoušen.

“Nakon uspješnih pregovora sa najvećom promoterskom kućom u Njemačkoj dogovorena je borba za drugu po značaju titulu WBC international silver u superteškoj kategoriji. Njemci su prepoznali kvalitet našeg borca, a mi smo pristali na borbu iako se radi o veoma opasnom rivalu, koji do sada nije poražen na profi ringu. Međutim, svjesni smo da se do vrha dolazi preko najboljih”, rekao je Todor Zečević.

Murad Alijev je pored nesumnjivog kvaliteta koji posjeduje, skrenuo pažnju na sebe i za vrijeme posljednjih Olimpijskih igara u Tokiju, gdje je nezadovoljan odlukom sudije da ga diskvalifikuje u drugoj rundi četvrtfinala, nakon što je udario glavom Britanca Frejzera Klarka u znak protesta odbio da napusti ring.

Na nagovor organizatora najprije se smirio, otišao u svlačionicu, a onda se ubrzo vratio i nastavio protest sjedeći na podu ringa oko sat vremena.

Razočaran što je zbog sudijske odluke ostao bez olimpijske medalje 28-ogodišnji Alijev je odmah po završetku Igara u Japanu prešao u profi boks i do sada imao deset borbi i u svih deset je izašao kao pobjednik.

Kao amater osvojio je i titulu vicešampiona na Evropskim igrama u Minsku 2019. godine.

Alijev je porijeklom Azerbejdžanac, rođen 31. jula 1995. godine u Moskvi i sa šest godina se sa roditeljima kao izbjeglica preselio u Francusku.

Naturalizovani Francuz postao je sa 22 godine.

Pročitajte i ovo: Na današnji dan: Jugoslavija savladala Njemačku i nastavila put ka istorijskom finalu Evropskog prvenstva (VIDEO)