FIA POTVRDILA: Nijedan tim nije premašio ograničenje budžeta

Svjetska automobilska federacija (FIA) saopštila je da su troškovi svih ekipa u šampionatu Formule 1 bili manji od granice raspoloživog budžeta za 2022. godinu koji je iznosio 108 miliona funti.

Ekipe Red Bula i Aston Martina kažnjene su 2021. godine zbog toga što su potrošile više novca nego što je dozvoljeno – Red Bul je za prekoračenje od skoro dva miliona funti kažnjen sa šest miliona i smanjenjem vremena koje tim može da provede u pokušaju da unaprijedi aerodinamičke komponente bolida, dok je britanski tim platio 388.000 funti zbog proceduralnog propusta.

U prethodnom periodu proširile su se informacije da su neki od timova trošili više nego što je bilo dozvoljeno prethodne sezone, ali je FIA provjerila sve timove i potvrdila da su sve ekipe svoje resurse koristile u skladu sa regulativama.

„FIA potvrđuje da je završila provjeru u vezi sa ograničenjima budžeta za svaki tim koji je učestvovao u šampionatu Formule 1 2022. godine. Zaključak je da su svih 10 ekipa poštovale sva pravila. Bio je to intenzivan i temeljan proces, počevši sa detaljnom analizom dokumentacije koju su takmičari podnijeli.” saopštili su iz Svjetske automobilske federacije.

2 Komentara

    Disciplinovani dakle…

    Naucili se pameti, pa ne bi vise.

Komentarisanje nije dozvoljeno.