ŠUMAHER: Neću reći ne McLarenu

Rezervni vozač Mercedesa Mik Šumaher izjavio je juče da neće reći ne McLarenovim timu ukoliko ga ponovu budu zvali da testira njihov bolid.

Još početkom februara saopšteno je da će mladi Šumaher biti rezervni vozač McLarena za 2023. godinu i to sporazumom koji su postigli sa Mercedesovom ekipom.

To znači da ukoliko jedan od vozača McLarena ne bude u mogućnosti da vozi, njegova zamjena će biti Mik Šumaher.

Šumaher je već vozio McLerenov bolid koji je osvojio Veliku nagradu Italije 2021. godine tokom privatne sesije, što mu je pomoglo da se pripremi za zamjenske dužnosti.

“Moj prvi test s McLarenom je bio sjajan, odradili smo toliko krugova tamo. Bilo je zaista dobro steći to iskustvo sa timom. To je sjajan tim i sjajna gomila ljudi.” rekao je Šumaher nakon vožnje u Portimau.

“Prošli smo cijeli raspored unaprijed dok sam bio u fabrici. Pokušavali smo da se fokusiramo na stvari za koje mislim da su važne za mene, u smislu mog razvoja, i da me tim upozna. Prošli smo kroz nekoliko različitih projekata, uglavnom se radilo o stilu vožnje i razumijevanju gume. Guma koju smo koristili je akademska guma, tako da je malo drugačija, ali je odlična za učenje i usavršavanje vještina, i to je ono na što smo se zaista fokusirali.” dodao je Mik.

“Radio sam Pireli test sa Mercedesom u Barseloni, tako da nije kao da sam došao na ovaj test super, super svjež.” dodao je. „Za mene je dobro da što više vozim i zato je ovaj dan za mene neverovatna prilika. Ne bih rekao ne još jednom testu sa McLarenom.”