Dalibor Dragojević za Meridian Sport: "Cilj mi je doći do UFC"

Dalibor Dragojević poznatiji kao “Mugiwara”, važi za najboljeg mladog crnogorskog MMA borca.

Učestovao je na skoro svim regionalnim amaterskim turnirima i osvajao je prestižne nagrade. Tim povodom smo odlučili baciti pogled na njegovu dosadašnju karijeru.

Dragojević je za ekipu Meridian Sporta otkrio, kako je počeo da se bavi MMA?

“Sa MMA sam počeo da se bavim krajem 2019. godine sa svojih 15 godina. Izabrao sam MMA zbog njegove težine i zato što mislim da je najkompletniji borilački sport i jedini realan vid borbe. Moj sadašnji glavni trener Žarko Raković me je uputio ka ovom sportu”, rekao je Dragojević.

Takmičio se pod ogranizacijom FNC, MFC, Fight Games Vrbasa i Trofeja Beograda. Čak je imao priliku predstavljati Crnu Goru na Svetskom prvenstvu u MMA. Pitali smo ga, da izdvoji najbolji meč do sada.

“Iskreno od svojih 26 mečeva teško mi je izdvojit najbolji meč jer sam stvarno imao ratove, ali neka bude finale MFC-a u Kotoru.”, rekao je Dalibor Dragojević za Meridian sport.

MMA spada među najopasnije sportove na svijetu, samim tim zahtjeva ogromnu posvećenost.

Potrebno je organizovati dan, kako bi borac kontinuirano napredovao.

Razgovarali smo sa Daliborom o tome, kako izgleda njegov dan?

“Treniram od 2 do 3 puta dnevno, između treninga se trudim da mi fokus bude na MMA-a odnosno učim i gledam šta drugi borci rade preko interneta. Pored toga svoje slobodno vrijeme provodim sa svojom porodicom i prijateljima.”, rekao je Dalibor Dragojević za naš portal.

Saznali smo i njegove planove za budućnost.

“Sledeći meč će mi biti u jednoj od najprestižnijih organizacija u regionu FNC, a posle toga planiram po dogovoru sa svojim timom da pređem u profesionalne vode. Plan mi je uz Božiju pomoć da ostvarim sve pobjede, cilj mi je doći do UFC”, zaključio je Dragojević.

Borilački sportovi

Njegova naredna borba će se održati u Zagrebu, sredinom jula mjeseca. Ovaj regionalni MMA turnir će organizovati FNC.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.