Banjaja šampionski i na stazi i van nje

Franćesko Banjaja, trostruki svjetski šampion, legenda je kako na stazi tako i van nje, a to je dokazao i sjajnim gestom koji je podijelio pred vjenčanje sa svojom izabranicom Domicijom Kastanjini.

Popularni Peko i Domicija će se vjenčati 20. jula u Pezaru, a prije obavljanja svečanog čina odlučili su da sve poklone koje dobiju doniraju u humanitarne svrhe za Uniju italijanskih roditelja čija djeca boluju od raka i Dječju bolnicu kraljice Margerite u Torinu.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

I Banjaja i njegova izabranica su iz Torina, a iako će u brak stupiti nekih 500 kilometara dalje, odlučili su da se na neki način oduže svom rodnom gradu.

Direktorka odeljenja za patologiju i dječju njegu Franka Fađoli bila je ta koja je javno otkrila namjeru aktuelnog šampiona kraljevske kategorije i njegove buduće supruge, a javnu zahvalnicu uputio je i prvi čovjek Unije roditelja Enriko Pira.

Novac koji će biti uplaćen posle njihovog vjenčanja biće iskorišćen za opremanje sale za fiskulturu koja će biti od ključne važnosti za oporavak malih pacijenata bolnice u Torinu.

Banjaja je proteklog vikenda na stazi “Sahsenring” upisao četvrtu pobjedu zaredom ove sezone, iskoristivši grešku svog velikog rivala Horhea Martina, pa je na ljetnju pauzu otišao sa 10 bodova prednosti u odnosu na Španca.