JOKSIMOVIĆ OPTIMISTA: Znamo naš kvalitet, želja je drugi krug Evropskog prvenstva

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore Ivan Joksimović, na konferenciji za medije danas je iznio očekivanja pred početak Evropskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji.

Pripreme su naši odbojkaši odradili u Kolašinu, a završili su ih sa dva uzastopna poraza od B selekcije Japana.

Juče je selektor Joksimović odabrao 14 odbojkaša koji će predstavljati našu reprezentaciju na šampionatu koje počinje grupnom fazom i utakmicama u Skoplju.

Na spisku se nalaze:

tehničari – Rastko Milenković, Danilo Dubak i Marko Joksimović,

srednji bloker – Luka Babić, Blažo Milić i Nikola Đurović,

primači servisa – Vojin Ćaćić, Marko Bojić i Ivan Zvicer,

korektori – Aleksandar Minić, Bojan Strugar i Đorđe Jovović,

libera – Jovan Delić i Milovan Rovčanin.

“Energija i voljni momenat kod svih igrača od prvog dana, počev od njih 18 pa zaključno sa spiskom koji je objavljen, je bila na najvećem mogućem nivou i sa željom i ambicijom da se napravi nešto u Sjevernoj Makedoniji. Naša želja je da to bude drugi krug, znamo naše kvalitete, znamo i apsolutno kvalitete svih protivnika u grupi, jer smo bili vrijedni tokom priprema i prikupili smo sve moguće materijale koji su nam bili dostupni. Analizirali smo apsolutno sve i sa određenom dozom optimizma možemo da idemo za Skoplje”, istakao je Joksimović na konferenciji za medije.

Joksimović je zadovoljan balansom u ekipi i potporom koju mladi igrači pružaju iskusnima.

“Sa zadovoljstvom mogu da kažem da ćemo po prvi put možda imati u ekipi 14 ravnopravnih igrača, koji mogu da konkurišu i koji mogu da odgovore zadatku, što možda ranijih godina nije bio slučaj, jer bio je dosta veliki generacijski jaz između iskusnijih i mlađih igrača. Sada su ti mlađi igrači nadošli kvalitetom i jednostavno ponudili nam nešto što će biti jako korisno i olakšati starijim igračima i omogućiti im da se lagodnije osjećaju na terenu”, zadovoljan je Joksimović.

Samim plasmanom na Evropsko prvenstvo ispunjen je jedan cilj, a naredni je plasman u nokaut fazu.

“Mnogo je kalkulacija. Smatram da ne treba da gledamo na dvije pobjede kao dvije pobjede. Što ne bismo gledali kao tri? Ja sam uvijek optimista bio i kada smo prošle godine kretali u kvalifikacije. Niko nije mogao da vjeruje da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo, pa smo se plasirali. Posebno ne u utakmici protiv Portugala. Smatram da u grupi u kojoj jesmo imamo potencijal da napravimo dvije pobjede, a vjerujući u nas, što ne i više”, naglasio je selektor Joksimović.

Prvi protivnik u grupi C biće Holandija, 31. avgusta od 17 sati, potom slijede mečevi sa Sjevernom Makedonijom (2. septembar), Danskom (3. septembar), Češkom (4. septembar) i Poljskom (6. septembar).

Pročitajte i ovo:

2 Komentara

    Uz njih smo, kao i do sada. nadamo se najboljem ishodu.

    Dobar sastav ekipe… Mogu oni…

Komentarisanje nije dozvoljeno.