Odbojkašice pobjedom otvorile novu sezonu CEV Srebrne lige

Ženska odbojkaška reprezentacija Crne Gore otvorila je novu sezonu CEV Srebrne lige pobjedom, pošto su u meču koji je odigran u Podgorici savladale Farska Ostrva 3:0 (25:13, 25:10, 25:15).

Na parketu dvorane „Verde Complex“, Faranke su bile u igri do sredine prvog seta, ali pri rezultatu 13:11, uslijedila je serija naših odbojkašica od 12:2, kojom je zaključen prvi set.

U drugom su osvojile tri uvodna poena, a ubrzo imale i dvocifrenu prednost i selektor Krunić je ukazao priliku mladim igračicama – Lari Jovović, Viktoriji Đukić, Lani Rakočević i Darji Popović, čijim je asom Crna Gora povela sa 2:0 (25:10).

Faranke su u trećem setu bile u igri sve do rezultata 7:7, kada je Crna Gora vezala četiri poena, stekla prednost koju je gradila tokom meča i sa lakoćom došla do prve pobjede.

Saška Đurović bila je najraspoloženija igračica meča sa 12 poena, Danijela Džaković i Nevena Vukčević utakmicu su završile sa po devet. Na drugoj strani takođe devet poena postigla je Hana Olsen.

Sjutra će na turniru u Podgorici naša reprezentacija odmarati, dok će Gruzija igrati protiv Farskih Ostrva (18 h), a dan kasnije, u nedjelju Crna Gora će zaključiti uvodni dio CEV Srebrne lige utakmicom za Gruzijom, takođe od 18 sati.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.