SJAJNE VIJESTI ZA LOVĆEN: Cetinjani idu direktno u EHF Evropsku ligu!

Poslali su zahtjev iz RK Lovćen za učešće u EHF Evropskoj ligi i pored obezbijeđenog trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja EHF kupa, a danas su iz Beča dobili zeleno svjetlo za direktno učešće koje će biti veliki motiv za Cetinjane u narednoj sezoni.

EHF Evropska liga je odlučila da poveća broj timova zbog čega su šansu da igraju kvalifikacije dobili timovi iz 23 najslabije rangirane države.

Plan je bio da se osam ekipa kroz kvalifikacije bori za mjesto u grupnoj fazi, ali su se prijavili samo Vojvodina (Srbija), Izviđač (BiH) i Lovćen pa su sve tri ekipe obezbijedili direktan plasman.

Krenuli su šampioni Crne Gore u stvaranju jake ekipe, a treći mandat na klupi Pera Miloševića nagovijestio je da se sprema nešto veliko.

Lovćen je uspio da dovede reprezentativca Mirka Radovića, a klub za narednu sezonu su pojačali i desni bek Ivan Perišić, golman Filip Borozan, pivot Luka Vujović i desni bek Vuk Lakićević.

Veliki izazov biće učešće u ovom takmičenja za desetostrukog šampiona Crne Gore koji će neke mečeve vjerovato morati da igra i van dvorane SC “Lovćen”.

Prošlogodišnji šampion ovog takmičenja je ekipa Fuhse Berlina koja je sa Milošem Vujovićem u timu prošle godine savladala Granoljers rezultatom 36:31.

Pročitajte i ovo: