SEDAM MEDALJA ZA CRNOGORSKE REPREZENTATIVCE: Zlato za Furtulu i Gardaševića

Crnogorski reprezentativci prvog dana Igara malih zemalja okitili su se sa čak sedam medalja – dvije bronzane, tri srebrne i dvije zlatne.

Najviše medalja osvojili su džudisti, šest od ukupnih sedam. Nikola Gardašević je u kategoriji do 81kg imao tri pobjede, a u finalnoj borbi iponom je savladao Marka Gnamiena iz Monaka. U kategoriji do 66kg srebro je osvojio Emil Sinanović, koji je u finalu poražen od Jorgosa Bajrašvilija, Kipranina. U konkurenciji do 100kg Danilo Pantić morao se zadovoljiti srebrnom medaljom, nakon poraza od Kipranina Jorgosa Krusaniotakisa.

U ženskoj konkurenciji srebrnu medalju u kategoriji do 70kg osvojila je Ivana Šunjević koja je u finalnoj borbi poražena od Florin Sule iz Monaka. Dvije bronzane medalje osvojile su Milana Stevanović u kategoriji do 52kg i Tamara Gardašević koja se takmičila u kategoriji do 63kg.

Osim džudista, medalju Crnoj Gori donio je i atletičar Danijel Furtula koji je u bacanju diska, rezultatom 62,79 metara bio prvi. Njegov kolega Darko Pešić bio je šesti.

Pobjede na samom startu Igara malih zemalja donijele su i košarkaške reprezentacije, koje su odmjerile snage sa ekipama Luksemburga. Crnogorske košarkašice slavile su rezultatom 64:52 a košarkaši 76:72.

Jedriličari Milivoj Dukić i Ilija Marković, juče su vozili samo jednu regatu nakon koje je Dukić bio na trećem a Marković na sedmom mjestu. Danas će se voziti tri regate.

Plivačica Jovana Kuljača ostvarila je svoje najbolje vrijeme u disciplini na 100 metara kraul, ali to nije bilo dovoljno za plasman u finale. Jovana će se danas takmičiti u disciplini 50 metara kraul.

Stonoteniseri nakon prvog dana nisu imali toliko uspjeha. U timskom takmičenju Filip Radović i Filip Radulović poraženi su od Malte (3:1) i Luksemburga (3:1). Ivona Petrić i Simona Perović izgubile od reprezentativki Monaka i Malte, rezultatom 3:0 u oba meča.