PERKOVIĆ PRED ŠPANIJU: Ostvarili smo primarni cilj ali ne želimo tu da se zaustavimo

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobjedom nad Rumunijom obezbijedila je plasman na Olimpijske igre u Parizu, a pred utakmicu sa Španijom, u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Dohi, svoja očekivanja iznio je Miroslav Perković.

Perković i Averka su protiv Rumunije bili najefikasniji igrači u našoj selekciji sa po tri postignuta gola, a baš kao i na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj protiv ove selekcije, naša reprezentacija je nakon preokreta stigla do pobjede.

“Veliki pritisak imperativa petog uzastopnog nastupa na Olimpijskim igrama je prevaziđen. Ostvarili smo veliki uspjeh i napravili veliki korak kao ekipa.

Iako Rumunija ne odaje utisak vrhunske ekipe, dobro su se spremili za ovo prvenstvo. Nisu imali šta da uzgube, htjeli su i oni plasman na Olimpijske igre ali nakon teške dvije četvrtine, u trećoj smo počeli da prelamamo rezultat u našu korist.

U posljednjoj četvrtini došli smo do sigurne pobjede. Skinuli smo veliki pritisak i teret, a sada se okrećemo utakmici sa Španijom”, rekao je Perković.

Crna Gora je na nedavno završenom prvenstvu Evropskom prvenstvu nastup završila na šestom mjestu, dok je Španija stigla do prve titule šampiona Evrope.

Dvije reprezentacije su se sastale u grupnoj fazi, a “furija” je do pobjede stigla rezultatom 14:12.

Crna Gora
Foto: VPSCG

Mjesec dana kasnije, zrijeb na Svjetskom prvenstvu u Dohi spojio je Crnu Goru i Španiju u četvrtfinalu.

Dva velika takmičenja u kratkom vremenskom razmaku predstavljaju veliki napor za vaterpoliste Crne Gore koji su ostvarili glavni cilj – plasman na Olimpijske igre u Parizu ali na tome ne žele da se zaustave.

“Dva mjeseca je period koji nije dovoljan period ni za dobre pripreme. Mi smo ta dva mjeseca bili zajedno na dva velika takmičenja, nismo ni dolazili kući, bilo je dosta odricanja ali i velike potrošnje kako fizičke tako i psihičke. Primarni cilj smo ostvarili, ali ne želimo da se zaustavimo na tome.

Španci su trenutno najbolja ekipa u Evropi. Na posljednjih nekoliko utakmica smo pokazali da možemo da igramo sa njima i da ih dobro poznajemo. Imamo snage, volje i želje. Daćemo sve od sebe pa se nadamo da će i rezultat doći”, zaključio je Perković.