VATERPOLISTI U17 NA EP: Prvi rival Mađarska

Vaterpolisti Crne Gore od 8. do 14. avgusta, učestvovaće na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Turskoj. Trener Miodrag Mirović izabrao je 15 igrača za nastup na šampionatu.

Boje Crne Gore braniće: Danilo Rajević, Pavle Jovanović, Tadija Matijašević, Tim Perov, Đorđe Pejović, Aleksandar Vavić, Nikola Petrović, Ljubomir Kovačić, Strahinja Gojković, Radivoj Radanović, Srđan Janović, Ivan Marković, Danilo Stupar, Relja Vukanić i Ognjen Moračanin.

Crna Gora je u grupi A sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom.

Crnogorski vaterpolisti u grupnoj fazi nastupiće po sledećem rasporedu:

  1. 18.30 Crna Gora – Mađarska
  2. 17.00 Crna Gora – Hrvatska
  3. 12.30 Crna Gora – Španija

U grupi B su vaterpolisti Srbije, Grčke, Italije i Holandije dok grupu C čine Francuska, Rumunija, Poljska i Turska, a grupu D Malta, Njemačka, Gruzija i Ukrajina.

Po novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija takmičiće se u grupama A i B, a dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale. Trećeplasirani timovi iz A i B grupa igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupa C i D, dok će pobjednici grupa C i D igrati protiv četvrtoplasiranih ekipa iz A i B grupa za prolaz među osam najboljih.

U stručnom štabu naše selekcije, pored trenera Mirovića, su pomoćni treneri Filip Andrić i Ekaterina Miljević, video analiza Vasko Vučković i doktor Vasko Roganović.