Vaterpolisti Partizana poraženi od Mladosti iz Zagreba

Vaterpolisti Partizana poraženi su u drugom kolu polufinalnog turnira  od Mladosti iz Zagreba rezultatom 20:9 (5:1, 4:1, 3:2, 8:5)

Već u prvom posjedu ekipa Mladosti je izborila peterac i lako stigla do prednosti.  Nakon tri i po minut igre gosti su vodili sa 3:0, dok su crno-bijeli pokušavali brzim akcijama, ali nisu imali rješenje za čvrstu i visoku odbranu. Prvog igrača više, Partizan je iskoristio te preko Nešića sa centra smanjili zaostatak. U završnici dionice, Partizan je ređao prilike, ali su slabiju realizaciju kaznili vaterpolisti Mladosti, te poveli sa 5:1.

U istom ritmu je Mladost nastavila. Crno-bijeli su smanjili zaostatak preko Andrina, ali su iskusni igrači iz Zagreba, prije svih Vrlić i Bukić namučili odbranu tima Miloša Korolije. Bilo je evidentno da će Mladost trijumfovati, a na Partizanovim igračima bilo je da pruže što snažniji otpor  i steknu dodatno iskustvo.

U trećem kvartalu jedini pogodak postigao je Stefan Mitrović, dok Nešić Barać nisu imali dovoljno sreće, pa su snažni šutevi završavali na konstrukciji gola. Prednost Zagrepčana je rasla, a u finišu je Andrin sjajnom asistencijom uposlio Mitrovića, koji je smanjio na 12:4.

U poslednjih osam minuta, vaterpolisti Mladosti nisu jurili, te su crno-bijeli uspjeli da ublaže poraz. Precizni su bili Dimitrijević Skofild, dok je na drugoj strani pogodio Bijaka. Uslijedila je promjena na golu, pa je umjesto odličnog mladog Bulajića, sada u vodi bio Glušac. Raspucao se Stefan Mitrović u završnici, ali nije popustila ni ekipa Mladosti, pa su igrali gol za golom, a krajnji rezultat bio je 20:9 za tim iz Zagreba.