Bivši trener Federera zabrinut za Đokovića!

Novak Đoković je imao uspješnu prošlu nedelju nakon diskvalifikacije na US Openu, pošto je osvojio 5. put u karijeri Masters u Rimu. Prvi reket planete nije igrao svoj najbolji tenis u Vječnom gradu ali i to bilo dovoljno da osovoji titulu i postane rekorder po broju Masters trofeja, a upravo se na to osvrnuo i nekadašnji trener , Pol Anakon.

-” On je i sam to rekao – nije bila najbolja nedelja za njega. Mislim da je ključ za sve vrhunske igrače to da pronađu način da pobjede iako ne igraju najbolje – rekao je Anakon na “Tennis Channel”-u. – I to je ono što je Đoković uradio, vidjeli smo to i u finalu. Vratio se posle zaostatka od 3:0 u prvom setu, gubio je duplim brejkom.”

meridianbet

Uspjeh u Rimu poslužio je Đokoviću da ostavi iza sebe jedan od najgorih trenutaka u svojoj karijeri pošto je nedelju dana ranije diskvalifikovan sa US Opena zbog nehotičnog udaranja lopticom linijskog sudije.

 -” On nastavlja da oduševljava. Njegova igra je izuzetno efikasna i on zna njom da upravlja. Jedino što me brine je njegovo duševno stanje. To me brine više nego išta jer je on izuzetno razdražljiv. Da sam na njegovom mjestu ili mjestu njegovog tima rekao bih mu da par dana odmori od tenisa. Malo da se opusti i skloni od svega. Da napuni baterije.” – zaključio je Anakon.