Đoković: Kovinić ide ka top 50, gledam i radujem se svakom uspjehu, nadam se da ćemo odigrati neku partiju

Novak Đoković, osvajač 20 grend slem titula i svjetski broj 1, kazao je da prati rezultate najbolje crnogorske teniserke Danke Kovinić i uopšte tenisera iz regiona.

“Kako da ne, pa oni su svi naši. To tako gledam i radujem se svakom uspjehu. Kovinić je, ako se ne varam, prije nekoliko mjeseci ostvarila svoj najveći uspjeh u karijeri i ona je sada već ustaljena igračica u prvih 100 i ide ka. Želim joj sve najbolje, nadam se da ćemo i ovdje imati priliku da odigramo neku partiju”, kazao je Đoković.

Na prošlim Olimpijskim igrama, Novak je od Danke tražio da se zamjene za trenerke.

On je kazao da je svjestan da je njegov uspjeh podstakao djecu sa prostora Ex Jugoslavije da krenu da treniraju tanis.

“To je sjajno, ali za uspjeh u profesionalnom tenisu, muškom i ženskom, zavisi puno od sistema koji se postavi. Trenutno ga nema i nije ga bilo u poslednjih nekoliko decenija”, rekao je Đoković.

On je zato kazao da pored sistema mora da postoji i nacionalna strategija država regiona.

“Da se napravi zdrav ambijent i okruženje koje podstiče, inspiriše i motiviše, prije svega podržava razvoj tenisera u kojoj su svi uključeni roditelji i treneri i naravno sam igrač”, kazao je on.

On je naglasio da jedino sistem u sport daje rezultate na duže staze.

“Odrastao sam u Njemačkoj, između 12 i 16 godine. Puno vremena proveo sam u tada jednoj od najboljih teniskih akademija u Evropi, kod Nikole Pilića. Video sam kako stvari funkcionišu tamo i kako je organizacija ta koja daje plodove uspjeha na duže staze. Moramo svi da se okupimo, svi mi koji i individualno i kolektivno bilježimo zapažene rezultate u tenisu, da pokušamo da pomognemo budućnosti našeg sporta”, rekao je Novak.

4 Komentara

    Slazem se nista dok se ne uzme ozbiljno da se trenira ipak mora i trener dobar da bude i posven ako vidi da neko ima talanat.. Toga kod nas nazalost nema

    Tako rade prave kolege, mogao bi i nekad da odradi trening sa njom.

    Njoj je svakako potrebna motivacija da bi bila bolja. Ustane – padne sve je to sastavni bio ovog sporta ali zaista mora da zapdne i da radi na sebi i svojoj igri.

    Ovako to radi neko ko je pravi profesionalac, čovjek bez kompleksa, ko želi dobro drugome njemu se vraća dobro, bravo Novače

Komentarisanje nije dozvoljeno.