LAJOVIĆ: Osjećao sam da kada preuzmem igru forhendom da je funkcionisalo

Nakon što je Dušan Lajović savladao Novaka Đokovića iznio je utiske o meču.

Lajović je slavio posle dva seta rezultatom od 6:4, 7:6 (6), nakon dva časa i 25 minuta igre.

“Prije meča nisam mnogo razmišljao šta će se desiti na terenu. Fokusirao sam se na pripremi. Posle prvog seta sam osjećao da sam spreman da se borim i u drugom. Nakon neiskorišćenih prilika na 4:4 mislio sam da ćemo ući u treći set. Trudio sam se da zanemarim tu misao i da se borim poen po poen. Fokus na prave stvari u odlučujućim momentima mi je donijelo poziciju da igram do samog kraja u drugom setu, bez obzira što sam gubio 6:3 u taj-brejku. Uspio sam da dobijem taj drugi set, iako sam mislio da neću”, počeo je Lajović.

“To uvijek utiče na nove susrete. Uvijek je to u malom mozgu. Pokušao sam da raščlanim te stvari, šta može dobro, a šta loše da donese. Igrao sam sa nekom dozom uvjerenja ne da nemam šanse nego da ne mogu da igram na istom nivou u prethodnim mečevima. Danas razmišljao o tome koja je sledeća stvar koju mogu da uradim u sledećem trenutku. Kada to uradiš, djeluje jednostavno, a nije. Ono što je bilo bitna stvar za mene, osjećao sam da nijesam dozvoljavao da me to optereti, prevlada. Uspijevao sam da eliminišem u tom trenutku kada sam bio stegnut. Već sledećeg trenutka nijesam osjećao da je to velika razlika”, dodao je Lajović.

Smatra da je osjeto kada će prelomiti meč.

“Osjećao sam da kada preuzmem igru forhendom da je funkcionisalo. To je najbitnija stavka u igri, bez obzira što i sa bekhend strane mogu da odigram podjednako dobro. Što se tiče mentalne snage, to je ono što je nekako isto iskorak da ne pokušavam da analiziram, prekomerno razmišljam. To mi je skinulo teg sa leđa.”

Naredni rival će mu biti Miomir Kecmanović.

“Miša je u odličnoj formi. Ne bih se složio da mu je nešto šljaka lošija. U prethodnih godinu dana je imao bolje rezultate od mene. Nikada nijesmo igrali. Biće nam to prvi susret. Ima samopouzdanje, dobro igra. Ali ja sam spreman za polufinale, daćemo sve od sebe i očekujem lijep meč”, kaže Lajović.

“U tom trenutku jedino što mi je bilo u glavi jeste daj probaj da dobiješ dva svoja servisa. Kada sam dobio prvi, ajmo sad još ovaj poen, pa šta bude, biće. Imao je servis na 6:5… Imao sam možda sreće na 6:6, ali generalno ceo taj-brejk sam osjećao da mi izmiče kontroli. Kada sam se vratio na 6:6, osjetio sam da mogu da dobijem. Na meč loptu sam rekao samo igraj poen do kraja, bez glupih odluka i to je urodilo plodom”.

Šta je bio ključ meča?

“Više stvari. Nije iskoristio većinu brejk lopti. Kada ti to uđe u glavu, osjećaš taj pritisak. Osjećao sam da se on ne osjeća najbolje na terenu. Djelovalo je i da ga lakat muči. Procenat prvog servisa mu je bio nizak za igrača njegovog kalibra. Jako je teško igrati protiv Noleta, posebno kod nas gdje ga svi vole. Nemamo prilike da igramo pred domaćom publikom, razumem situaciju i nekako je najbolje za turnir da Nole dođe do kraja. Ali ostaju naši igrači. Nadam se da će biti pune tribine, bez obzira ko uđe u finale da vikend tenisa bude podjednako popunjen”.

Da li ide prema tituli?

“Iskreno ne. Razmišljam o večeri šta ću da jedem. Sledeći meč sutra nije nimalo lak. Oporavak, pa meč”, zaključio je Dušan Lajović.