Nadal igra protiv strica: On je moj stric. Ne mislim da priželjkuje moj poraz, nema sumnje...

Rafael Nadal sada čeka meč protiv Feliksa Ože-Alijasima, a ono što je interesantno je to da je trener Feliksa upravo njegov stric, Toni Nadal.

–” Pričao sam sa Tonijem posle mog meča. Za mene je to prosto. On je moj stric. Ne mislim da priželjkuje moj poraz, nema sumnje. Ali, on je profesionalac i radi sa drugim igračem. Ne znam šta će se dešavati, da li će biti u boksu ili ne, ne zanima me to. Nemam problem sa tim. Znam osjećanja koja postoje među nama. Znam da mi želi najbolje. Sada pomaže drugom igraču.” – počeo je Nadal.

Sve najljepše je Rafa rekao o svom protivniku.

–” On je jedan od najboljih igrača na Turu, nema sumnje. On je četvrti u trci i Top 10 igrač. Ovo je osmina finala. Znam da ću morati da igram na najvišem nivou. Biće ovo dobar test, to je ono što želim.”

–” Ne, ne, stvarno me nije pitao ništa. Dovoljno godina ima da donosi svoje odluke, zar ne? Što se mene tiče, nemam dovoljno riječi hvale za njega zbog svih stvari koje je uradio za mene tokom mnogo godina. Želim mu sve najbolje, kao što i on meni želi.”- zaključio je Rafael Nadal.