Novak: Želim 100 pobjeda na Vimbldonu, tenis volim cijelim srcem

Pobjedom nad Sonvu Kvonom, u prvom kolu, Novak Đoković stigao je do 80. trijumfa na Vimbldonu čime je postao prvi igrač koji je na sva četri Grend slema stigao do te brojke.

Srpski igrač istakao je nakon meča prve runde da se tu neže zaustaviti, već će željeti da stigne do 100. pobjeda na londonskoj travi.

„Ovaj sport mi je dao sve. Volim tenis cijelim srcem i posvećen sam njemu. Naravno, više nisam jedan od klinaca, ali ljubav je i dalje u meni. U ovom trenutku karijere trudim se da igram najbolji tenis na slemovima. Sada kad smo došli na 80, hajdemo i do 100”, rekao je Đoković.

Novak se osvrnuo i na sam meču tokom kojeg je neočekivano imao dosta problema.

“Čestitam , igrao je baš kvalitetno. Nisam igrao pripremne mečeve pred Vimbldon i normalno je ovako na početku, posebno protiv nekoga kao što je Kvon, kojeg nisam mogao lako da probijem. Bilo mi je teško da preuzmem kontrolu meča, ali servis mi je stvarno pomogao. Da mi je u 3. setu uzeo servis, moglo je da bude baš drugačije. Tako je u tenisu, jedan ili dva poena mogu da promijene sve”, rekao je on i dodao:

“Rekao sam više puta, ovaj teren je poseban za mene i uvijek sam sanjao da ovdje pobjeđujem. Svi snovi su mi se ostvarili ovdje i stvarno mi je čast i privilegija da opet igram na Centralnom terenu”, zaključio jeNovak Đoković.