TUŽNA ISTINA NAGALA: Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta

Indijski teniser Sumit Nagala, trenutno 156. igrač na planeti pričao je o finansijskim neprilikama koje su ga zadesile.

Teniser koji je svojevremeno uzeo set Rodžeru Federeru je ove sezone igrao na 24 turnira, a najviše je zaradio od drugog kola US Opena – 22.000 dolara, što i nije mala cifra ali kad uzmete sve ostale troškove u obzir, računica je jasna.

“Kada pogledam na račun u banci, isti je kao na početku godine. Imam 900 eura. Malo su mi pomogli neki ljudi, imam mjesečnu platu od indijske naftne kompanije, ali nemam neke velike sponzore”, rekao je Nagal.

Podsetnik na Novakove riječi:

“Svi pričaju koliko Đoković, Federer i Nadal zarađuju. Niko ne priča da je tenis treći najpopularniji sport na svijetu i da je van 10 po zaradi, u odnosu na druge sportove. Jedva 150, maksimum 200 ljudi živi od ovog sporta, u muškom i ženskom tenisu. Dajte mi 150. igrača u nekom drugom globalnom sportu, koliko on zarađuje. Ta organizacija igrača i to što smo pokušali da ostvarimo je upravo zbog momaka i djevojaka koji se trude da se njihov glas čuje. Ali ne čuje se… Elita će uvijek uzdizati elitu. I to tako ide u krug. Zato je tu neki mali od Srbije da se malo umiješa u priču.

Sumit u njegovoj rodnoj zemlji nema podršku.

“Investiram sve što zaradim. Putujem sa jednim trenerom i to nemam fizioterapeuta. Šta god da zaradim investiram i osjećam se kao da nedostaje podrške iako sam poslednjih nekoliko godina najbolji indijski teniser. Jedini sam Indijac koji se kvalifikovao za grend slem i jedini koji je dobio meč na Olimpijski igrama u poslednjih nekoliko godina. Kada mi je ranking pao zbog povrede niko nije htio da mi pomogne i zato sam razočaran. Teško je dobiti finansijsku pomoć u Indiji i da budem iskren ne znam šta da radim. Odustao sam”, dodao je Nagal.

“Nemam nikakvu ušteđevinu, samo uspijevam da dođem na nulu. Ne mogu da kažem da lijepo živim ili da mi nije potreban dodatni posao. U poslednje dvije godine ništa nijesam zaradio, ali bar nijesam u minusu”, zaključio je Nagal.