ANĆELOTI PRED SELTU GOVORIO O SITIJU: Igramo protiv solidnog rivala

Real Madrid je u velikom minusu u odnosu na Barselonu u špnaskoj La Ligi pa 11 bodova zaostatka na devet kola do kraja ne izgledaju kao realno nadoknadive. Trener Karlo Anćeloti na konferenciji za medije pred duel sa Seltom više se pozabavio pitanjima vezanima za utakmicu protiv Sitija u polufinalu Lige šampiona.

Real će večeras igrati protiv Selte na stadionu “Santijago Bernabeu” u okviru 30. kola španske La Lige ali na konferenciji je mnogo više pitanja bilo vezano za Pepa Gvardiolu i prvi meč protiv Sitja koji je na programu 9. maja u Madridu.

Kada je u pitanju uloga favorita na ovom meču Italijan smatra da su to dva rivala približnog kvaliteta.

„Ne znam. Međutim, to nije nešto o čemu sada razmišljam. Važno nam je da znamo da smo veoma blizu finala i da ćemo igrati protiv solidnog rivala u ravnopravnom dvoboju. Pa da vidimo šta će se desiti?“, rekao je Anćeloti.

Iako se ekipa Pepa Gvardiole do sada uglavnom oslanjala na posjed lopte, Anćeloti smatra da je u ovoj sezoni igra Građana drugačija.

„Ovaj tim Sitija se donekle promijenio. On je i dalje veoma opasan, ima više igrača sa visokim individualnim kvalitetima, kao i špica koji postiže mnogo golova. Trebalo bi da pokušamo da budemo bolji od njih“.

Osim duela sa Sitijem, Real čeka još jedna utakmica gdje mogu da se domognu trofeja ove sezone. U finalu Kupa Kralja Blankosi će igrati protiv Osasune 6. maja.

Na pitanje da li je moguće da sa istim sastavom počne dva meča u samo tri dana, Anćeloti je potvrdno odgovorio.

“Da, mislim da jeste. Nemam problem da igram sa istim igračima na tri dana, to smo radili mnogo puta. Imali smo i dosta slobodnih dana. Realno, međutim, od 30. decembra samo osam takvih dana, u šta ne uključujem pauze za reprezentacije“, zaključio je trener Reala.

Pročitajte i ovo: