FSCG: Savićević i Đurđevac pružili podršku bivšim trenerima Sutjeske Meridianbet

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac ugostili su danas Nenada Brnovića i njegove saradnike Nemanju Kljajevića i Srđana Tatalovića.

Brnović je napustio Sutjesku Meridianbet nakon utakmice protiv Arsenala iz Tivta, a prije nekoliko dana izdao je saopštenje u kome je istakao da su njemu i saradnicima prijetili pištoljem i zahtijevali da podnesu ostavke. 

Sutjeska Meridianbet je ove navode brzo demantovala i prepustio nadležnim organima Crne Gore da rasvijetle ovaj slučaj.

“Brnović se zajedno sa pomoćnicima obratio rukovodstvu Saveza kako bi u direktnom razgovoru imali priliku da iznesu detalje sa sastanka koji su održali sa upravom FK „Sutjeska“ tokom kojeg je, prema njihovim riječima, došlo do nemilih scena i neprihvatljivih reakcija od strane uprave nikšićkog kluba.

Zbog svega što se desilo na pomenutom sastanku, treneri su predali tužbe Disciplinskoj komisiji i Arbitražnom sudu FSCG  koji će u daljim postupcima, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučivati po podnijetim prijavama. Ujedno, Brnović, Kljajević i Tatalović informisali su Savićevića i Đurđevca da su nadležnim državnim organima predali krivične prijave protiv rukovodilaca FK „Sutjeska“ koji su prisustvovali predmetnom sastanku.

Savićević i Đurđevac pružili su podršku Brnoviću i njegovim kolegama u namjeri da zaštite njihova prava pred Disciplinskom komisijom i Arbitražnim sudom, ali i kroz redovni postupak kod nadležnih državnih organa. Rukovodioci Saveza su tokom razgovora izrazili nadu da se u crnogorskom fudbalu ubuduće neće govoriti o sličnim ili istim događajima.

Ujedno, ovim obraćanjem rukovodstvo FSCG podsjeća sve fudbalere, trenere i fudbalske radnike da će Savez, posredstvom nadležnih organa, pružiti maksimalnu podršku u cilju zaštite i ostvarivanja prava definisanih potpisanim ugovorima”, navodi se u saopštenju FSCG.

Pročitajte i ovo:

2 Komentara

    Bilo je tu svega, ali savez je svakako duzan da ih podrzi

    Naravno da i treba da stanu uz njih. Sigurno su imali prituzbi i ranije.

Komentarisanje nije dozvoljeno.