KO JE MESINJO? Brazilski biser kojeg Barsa pokušava da potpiše!

Estevao Vilijan Almeida de Oliveira Gončalvez poznatiji kao Mesinjo, velika je nada brazilskog fudbala, a ima tek 16 godina.

Mladi napadač dobio je nadimak po bivšoj zvijezdi Barselone Lionelu Mesiju, upravo zbog načina na koji kontroliše loptu, ali i lakoće sa kojom se oslobađa rivala prije nego što zatrese mrežu protivnika.

On je već debitovao za prvi tim Palmerasa.

Prve korake u fudbalu napravio je u rodnoj Franci. Kruzero je pojačao 2017. godine, a četiri godine kasnije je zaigrao za omladinski tim Palmerasa.

Osim što je fudbalski svijet oborio sa nogu svojim golovima i driblinzima, Mesinjo je već postao kolekcionar trofeja u Brazilu.

Iako ima samo 16 godina, evropski velikani su ga već zapazili, zbog čega je Barselona već pokrenula pregovore da ga dovede u Kataloniju. No, to neće biti lako pošto se za mladog Brazilca interesuju i Siti, Junajted, Arsenal, Čelsi i PSŽ, koji su, kako prenosi španski “Mundo Deportivo” spremni da plate Palmerasu klauzulu od 60 miliona eura.

Osim brzine i mogućnosti sjajne kontrole lopte sa obje noge (iako je prirodno ljevak), Mesinjo gaji i zavidne tehnike sa dosta postignutih golova.

Mada ga iz Palmerasa tjeraju da igra na desnoj strani, on preferira da igra na centru kako bi imao slobodu kretanja po terenu.

Njegov menadžer, Žoao Paulo Sampaio, direktor omladinskog kluba Palmerasa, definisao ga je kao “genija gladnog uspjeha”.