Milinković: Fokus na utakmice koje su pred nama

Mladen Milinković, trener fudbalera Budućnosti, danas je nastavio sa radom sa svojom ekipom.

“Plavi” su prethodnog vikenda bili gosti Bešiktaša u Istanbulu. Budućnost je odradila trening u Kampu „crnih orlova“, potom su protiv domaćina odigrali prijateljski meč (1:5).

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

“Ko je gledao prenos, stvarno je mogao da vidi da smo ostavili bolji utisak nego što rezultat pokazuje. Generalno, ponavlja nam se kada igramo protiv neke jače ekipe, i ne bih volio da to postane praksa, a to je da stvaramo šanse, ne koristimo ih i poslije minut ili dva budemo surovo kažnjeni. Protivnik je imao šest-sedam prilika i postigao je pet golova, a mi smo stvorili šest-sedam situacija i jednom smo samo pogodili. Normalno, postoji razlika u kvalitetu i to u fudbalu donosi prevagu,” rekao je Mladen Milinković.

“Za nas je dobra stvar što u A selekciji imamo uz Mornar jedinog reprezentativca iz naše lige i koji je sinoć debitovao i odigrao kvalitetno. Imali smo tri u mladoj selekciji, dva u omladinskoj uz kondicionog trenera Milivoja Grbovića,” rekao je Milinković.

Zatim se dotakao gostovanja u Istanbulu.

“Gostovanje Bešiktašu je pozitivna stvar za sve, jer se i rukovodstvo kluba upoznalo sa funkcionisanjem velikog kluba”.

Budućnost je počela sa pripremama za zahtjevnu nedjelju koja je pred njima.

“Prva stvar koju smo jutros rekli igračima je da zaborave sve i da se fokusiraju na tri utakmice koje predstoje, jer su pred nama zahtjevni i teški mečevi. To su utakmice koje mogu mnogo da nam pomognu ukoliko ih riješimo u svoju korist, ali treba da se zna da poslije toga predstoji sedam teškim mečeva. Tako da tih sedam dana neće odlučiti šampionsku trku, ali može da stavi ekipu koja bude imala bolje rezultate u bolju situaciju. Nadam se da ćemo to da budemo mi,” jasan je Mladen Milinković.