RADULOVIĆ TRAŽI BORBU DO KRAJA: Da od starta nametnemo ritam i sa tri boda se vratimo u igru

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović na konferenciji za medije pred duel protiv Bugarske u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ističe da i dalje vjeruje u ovu selekciju i napominje da će se dok god postoji šansa boriti za plasman na veliko takmičenje.

Crna Gora je u četvrtak odigrala utakmicu protiv Litvanije koja je završena neriješenim ishodom (2:2), a rezultat iz Kaunasa koji je došao nakon primljenog gola u 94. minutu udaljio je našu selekciju od plasmana na Evropsko prvenstvo.

„Prevashodni cilj nakon šokantne završnice u Kaunasu bio je da se psihički i fizički vratimo za duel protiv Bugara. Kada govorimo o prethodnom meču izmjene koje smo izvršili na poluvremnu su dale razultat. Morali smo da rizikujemo nakon poništenog gola Krstovića i primljenog gola, sa formacijom sa četriri napadača koja je rezultirala golovima“, rekao je Radulović na startu konferencije.

Nakon mučenja sa realizacijom u prva tri meča, u Litvaniji smo vidjeli dobru realizaciju izabranika Miodraga Radulovića u drugom poluvremenu.

“Nije lako dati tri gola u drugom poluvremenu. Litvanija je u gostima protiv Mađarske i Srbije primila za čitav meč dva gola i nisu ih deklasirali kako se stvarala slika o ovoj reprezentaciji. Krstović je istrčao 12km i to dovoljno govori kakva je utakmica bila u Litvaniji”, rekao je Radulović.

Kad je riječ o meču Bugarskoj najavljuje selektor Crne Gore borbu za tri boda ali i napominje da pritisak oko plasmana na Evropsko prvenstvo predstavlja problem njegovoj ekipi.

“Trudićemo se od starta. Ne smijemo da kalukulišemo ali i protivnik se pita. Želimo od starta da nametnemo ritam. Stvorio se neki nepotreban pritisak plasmanom. Koliko god da imamo igrački potencijal stoji nam nad vratom. Pogledajte primjer Litvanije gdje je došlo 11 hiljada gledalaca nakon svega jednog boda u kvalifikacijama“, rekao je Radulović.

Rezultatska iznenađenja u ovoj grupi su već viđena, a Crna Gora želi da sjutrašnjom pobjedom nastavi borbu za drugo mjesto koje vodi u Njemačku naredne godine.

“Sjutra su nam primarna tri boda. Neriješen rezultat u Kaunasu nas je udaljio ali i Srbija se izvukla u Bugarskoj, mi smo uzeli bod u Litvaniji biće još iznenađenja. Borićemo se do kraja. Protiv Bugarske želimo da uđemo kao u drugom poluvrmenu u Kaunasu i rezultat neće izostati. Treba da se vratimo sa ova tri boda i da do kraja ostanemo u borbi za plasman”, rekao je Radulović.

Utakmice Crne Gore i Bugarske na programu je sjutra od 18 časova na Gradskom stadionu u Podgorici.

Pročitajte i ovo: