Ergin Ataman optimista: Uvjeren sam da možemo do preokreta

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman uvjeren je da njegov tim može eliminisati Makabi u nastavku plej-of serije.

‘Ponos Izraela’ vodi sa 2-1 u seriji, a četvrta utakmica igra se danas u Beogradu.

”Svi timovi u plej-ofu, osim Real Madrida, imaju pritisak. Ali to je naš život. Nadam se da ćemo odigrati mnogo bolje nego u utorak. Sto posto sam uvjeren da možemo da dobijemo četvrtu utakmicu i da vratimo seriju u OAKA arenu.” rekao je Ergin Ataman, pa dodao:

”Poslije rezultata u ove tri utakmice, optimističan sam jer u prve dvije utakmice smo mi igrali bolju košarku. Izgubili smo u prvoj utakmici u posljednjem posjedu, ali smo veoma sigurno pobjedili u drugoj. U utorak, po prvi put u ovoj seriji, mislim da je Makabi igrao bolje od nas. Nijesmo zaslužili da pobjedimo, ali smo imali loptu, posljednji napad, sve je ispalo pogrešno za nas.”

Nakon što je Panatinaikos uložio primjedbu na suđenje i dobio obrazloženje od Evrolige, turski trener se još jednom osvrnuo na sudijske odluke.

”Nijesmo srećni. Igrali smo loše i izgubili zbog toga što smo mnogo grešaka pravili. Imali smo priliku da pobjedimo, to je plej-of, povedeš 2-1 ili gubiš 2-1. Najbitnije je na kraju da pobediš u tri utakmice. Ako želimo na fajnal-for, moramo da pobjedimo Makabi tri puta.” zaključio je Ergin Ataman.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.