Etore Mesina o Seriji A: Svake godine stižu dobri igrači

Trener Olimpije Milano Etore Mesina govorio je o Seriji A i koliko su napredovali u odnosu na neke ranije sezone.

U decembru 2023. godine, Milano je stavio tačku na bilo kakve spekulacije o budućnosti glavnog trenera Etorea Mesine produživši njegov ugovor do 30. juna 2026.

Etore Mesina je trenutno u svojoj petoj sezoni na čelu Milana. Pod njegovim vođstvom, Milano je osvojio dvije titule u Ligi Italije, dva Kupa Italije i jedan Superkup Italije, dok je italijanska ekipa stigla i do Fajnal-Fora Evrolige 2021. nakon 29 godina čekanja.

Međutim, imali su još jednu lošu sezonu u Evroligi. Sa omjeerom 15 pobjeda i 19 poraza završili su na 12. mestu propuštajući treću godinu zaredom u plej-of.

U njegovoj karijeri od 472 utakmice od osnivanja Evrolige pre 23 godine, u oktobru 2000, Mesinin trenerski rekord iznosi 314-158. On je tek drugi trener koji je stigao do 300 pobjeda, iza svog dugogodišnjeg prijatelja Željka Obradovića.

”To je ono što uzrokuje uspone i padove. Moramo da se resetujemo da bismo vratili snagu poslije velikih mečeva. Po mom mišljenju, došlo je do nesporazuma. Da sam ja zadužen za tehnički dio, niko ne bi ništa rekao. Ali to je moja uloga organizacije, koja raste kao cjelina.”– rekao je italijanski stručnjak i nastavio:

”Postoje obučeni menadžeri kao što su Stavropoulos i Đanmarija Vakirka, koji imaju kompetencije, sposobnosti i obavljaju posao. Sa druge strane, tehnička oblast je moja odgovornost. Ja sam uradio ovaj posao u Bolonji i Moskvi, nijesam to uradio u Trevizu jer je tamo bio odličan Maurisio Đerardini.” rekao je Etore Mesina.

Prema njegovim riječima Serija A napreduje iz sezone u sezonu.

”“Svake godine stižu odlični igrači, a ekipe treniraju veoma dobro i dobro pripremljeni treneri. Vjerujem da su dva kluba mnogo dali pokretu, u smislu vidljivosti u inostranstvu i, na primjer, vraćanja veoma važnih igrača u Italiju.” zaključio je Etore Mesina.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.