TOBI O DONČIĆU: Ne mogu zamisliti kako je biti tako popularan

Reprezentativac Slovenije i novi košarkaš Crvene zvezde Meridianbet-a Majk Tobi, govorio je o svom saigraču iz reprezentacije, Luki Dončiću.

Reprezentacija Slovenije plasirala se u četvrtfinale Mundobasketa. Sjajno funkcioniše tandem Majk Tobi i Luka Dončić, koji prednjače kada su u pitanju poeni.

Novi centar crveno-bijelih prosječno bilježi 12 poena i 6.4 skoka po meču, a posebno je zablistao u ključnom meču protiv Australije.

”Znamo da je Kanada sjajna ekipa, do sada su imali sjajan turnir i imaju iskusne igrače. Velika imena, pogotovo iz NBA. Uzbuđeni smo jer je ovo četvrtfinale. U ovom trenutku igra na ispadanje, pa ćemo dati sve od sebe. Došli smo pobijediti, a mislim da smo i odlična ekipa pokazali smo da možemo parirati svakome na ovakvom turniru. Sve se može dogoditi.” rekao je Tobi.

Dvadesetosmogodišnji centar slaže se da je Kanada među glavnim kandidatima za najsjajnije odličje.

”Ima puno dobrih ekipa. Igrali smo sa Njemačkom i to nije bila naša najbolja igra, ali u isto vrijeme, oni su vrlo dobra ekipa, pogotovo ako im se vrati Franc Vagner. On je nevjerovatan igrač. Sjedinjene Države uvijek morate računati kao favorita, a ako to kažete, morate odati priznanje i Litvaniji.” rekao je on, pa dodao:

”Kanada, kao što je rečeno, igra sjajno sa puno talenta. Timovi koje sam upravo spomenuo biće favoriti, po mom mišljenju, ali stvarno mislim da je ovo otvoreno polje.”

Posebno je uspješan kada je na parketu sa Lukom Dončićem.

”Očito je da je Luka nevjerovatan. Nosio nas je cijelo vrijeme, bio je fenomenalan, kao i uvijek. On je velika fokusna točka za mnoge ekipe, to se događa kada ste jedan od najboljih igrača na svijetu.” zaključio je Tobi.