TONI PARKER 'OCRNIO' POCEKA: Ne možeš igrati sa devet igrača tri meča nedjeljno

Predsjednik Asvela i legendarni košarkaš Toni Parker nije bio zadovoljan kako je Đanmarko Poceko vodio njegov tim, pa mu je uručio otkaz.

Parker je u intervjuu za ‘L’Ekip’ prokomentarisao odnos italijanskog stručnjaka prema ekipi, koji nije bio adekvatan.

”Vrlo, vrlo sam razočaran njime, načinom na koji je upravljao ekipom. Znali smo u posljednje dvije ili tri nedjelje da nema budućnosti. Nijedan klub ne igra tako, kada je u pitanju Evroliga. Nerealno je i nemoguće da sa devet igrača igraš tri utakmice nedjeljno. Njegovo ponašanje je bilo sve negativnije, imao je poteškoća da ponovo motiviše ekipu i malo, po malo, ekipa je izgubila povjerenje u njega. Odlučio je i da ne koristi mlade igrače. Ne želim više trenere koji tako rade, to nije naša filozofija.’‘ rekao je Parker.

Predsjednik ekipe iz Vilerbana nije se tu zaustavio.

”Povrh svega uvidio sam da je odustao. Kao takmičar, to je nešto što ne mogu da razumijem, ne odustaje se poslije mjesec i po dana. Mogao sam da vidim da neće otići sam, da neće ostaviti novac na stolu, to je posao.” istakao je Francuz.

Poceko je Asvel preuzeo nakon što je TiDžej Parker dobio otkaz. Imao je Italijan blistave momente, bio nadomak toga da savlada i Real Madrid, ali sve to nije bilo dovoljno da se zadrži duže na klupi Asvela, koji je pretposljednji u Evroligi sa 16 poraza i svega tri pobjede, koliko ima i Alba iz Berlina.