BRDSKA AUTO TRKA PODI MERIDIAN 2023: Elita iz auto-moto sporta stiže u Herceg Novi

Osma Međunarodna brdska auto trka “Podi Meridian 2023” održaće se u Herceg Novom, a ovaj primorski grad će u periodu od 29. septembra do 1. oktobra ugostiti šampione i priznate vozače iz auto moto sporta.

Svoje učešće u ovoj trci najavilo je 100 takmičara iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije i Italije.

Prisustvo brojnih aktuelnih i bivših šampiona u ovom sportu najavljuje spektakl u Herceg Novom zakazan za kraj i početak narednog mjeseca.

Na Podima ćemo između ostalih gledati:

Željka Bata Banićevića i Vasilija Jakšića (šampiona Evrope u dvije kategorije), Veljka Stanišića (vicešampiona CEZ-a 2022.), Luku Špadijera (pobjednika CEZ-a 2021.) i Spasoja Nikolića (sportistu grada Herceg Novog 2022. i šampiona u svojoj klasi 2022.).

Priliku da pokaže svoje umijeće za volanom na ovoj trci dobiće i najmlađa zlatna kaciga u Crnoj Gori Marko Adžić, kao i mnogi drugi domaći i internacionalni vozači.

Takmičari će se za MBAT i KUP oprobati na stazi dugoj 4.465m.

Prvi put na ovoj trci najavljeno je i takmičenje “oldtajmera”, a očekuje se bogat kulturno-zabavni program koji će upotpuniti doživljaj u ova dva dana u Herceg Novom.

Takođe u slučaju loših vremenskih uslova nova lokacija za boks u Meljinama je natrkivena, pa će omogućiti bolje uslove za vozače.

Generalni sponzor MBAT Podi Meridian 2023 je Meridianbet, a podršku su dali i kompanija Carine i Opstina Herceg Novi, kao i brojni prijatelji auto-moto sporta.

Pročitajte i ovo: