RSCG zvanično zatražio specijalnu pozivnicu za Svjetsko prvenstvo

Crna Gora je sa dva poraza od Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo propustila priliku da na terenu dođe do plasmana, ali borba za plasman još uvijek nije izgubljena.

Rukometni savez Crne Gore uputio je Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF) pismo o namjerama za dobijanje specijalne pozivnice za učešće muške reprezentacije na Svjetskom prvenstvu koje će u januaru naredne godine biti održano u Danskoj, Norveškoj i Hrvatskoj.

„Lavovi“ nijesu uspjeli da u baražu izbore treće učešće na planetarnoj smotri pa je Savez iskoristio mogućnost da aplicira za dobijanje specijalne pozivnice, o čemu će odluku donijeti IHF.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

U pismu koje je upućeno IHF-u, navodi se da je „od izuzetnog značaja da Crna Gora nastavi kontinuitet učešća na najvećoj sceni, jer je to u interesu razvoja rukometa i odluka koja bi bila pozdravljena od strane rukometne javnosti.

Ista bi dobila veliku podršku i od strane navijača za koje je rukomet sport broj 1 u Crnoj Gori i koji je našoj državi donio brojne uspjehe nakon obnove nezavisnosti 2006. godine, uključujući i jedinu olimpijsku medalju“.

„Glavni argument koji ide u prilogu tome da bi Svjetska rukometna federacija trebalo da dodijeli specijalnu pozivnicu upravo Crnoj Gori je činjenica da smo najbolje plasirana reprezentacija sa posljednjeg velikog takmičenja – EHF Euro 2024, od svih reprezentacija koje kroz baraž, nijesu uspjele da izbore plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo“, navodi se između ostalog u pismu koje je upućeno na adresu IHF-a.

Pročitajte i ovo: Đirona igra za Dovbika i nastavak pozitivne serije – 1.88!