GOJKOVIĆ ČESTITAO IGRAČIMA: Nije teško pripremati se za Španiju

Selektor Crne Gore Vladimir Gojković nakon ostvarenog plasmana na Olimpijske igre vjeruje da njegovi izabranici mogu da iznenade evropske šampione i naprave korak dalje na Svjetskom prvenstvu.

Crna Gora će sjutra od 14 sati na utakmici protiv Španije pokušati da stigne do polufinala planetarnog šampionata u Dohi.

“Mislim da možemo samo da dobijemo mnogo od ove utakmice i želio bih da do kraja susreta izdržimo, budemo u egalu i da probamo da napravimo iznenađenje”, poručio je selektor Gojković.

Španija je aktuelni evropski šampion, dok je na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki, “furija” takmičenje završila na trećem mjestu.

“Izuzetna su selekcija – individualno i ekipno. Fenomenalno je organizivana i sigurno ti rezultati nisu slučajni”, istakao je Gojković.

Selekcija u kojoj Perone i Granados predstavljaju udarne igle tima, biće veliki izazov u ovoj fazi takmičenja.

“Nije teško spremati se za njih – jednostvano morate da budete fokusirani 32 minuta i moramo da budemo blizu našeg maksimuma sa svih 13 igrača koji budu u protokolu”, kaže Gojković.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je obezbijedila peti nastup na Olimpijskim igrama i tako nastavila da sa ponosom predstavlja crnogorski sport.

“Po mom mišljenju veliki uspjeh – za crnogorski vaterpolo i crnogorski sport. Vaterpolo peti put zaredom ide na Olimpijske igre i mislim da je to iz sredine u kojoj smo zaista veliko ostvarenje”, rekao je Gojković.

Igrači su imali veliki izazov i napor da odigraju dva prvenstva u kratkom razmaku od dva mjeseca, a pohvale od selektora nisu izostale.

“Moram da im čestitam ponovo, ogroman je stres kad se dva mjeseca spremate za jedno tekmičenje, a mi smo to sada u manje od mjesec radili za dva. Srećni smo i sve to može da bude samo dodatni impuls u njihovim karijerama i motiv da budu još bolji”, zaključio je Gojković.