Ivanišević o problemima koje Novak ima...

Posle svega što je vezano za i dolazak Novaka Đokovića oglasio se i njegov trener Goran Ivanišević.

“Nije baš potpuno uobičajen put u Australiju”- napisao je Goran ispod slike na instagramu.

https://www.instagram.com/p/CYW3ffmsQJZ/?utm_source=ig_embed&ig_rid=14549bcc-ad7a-4604-acc1-c538c70f2fb1

Đoković ne može da koristi mobilni telefon jedan je od problema koji Nole ima, a ima ih tri rekao je Goran:

PROBLEM 1

”Novak ima opravdanje od srpskih ljekara da je u proteklih šest mjeseci preležao koronu, što bi značilo da ne mora da bude vakcinisan da bi ušao u Australiju i igrao na Australijan Openu. Granična policija Australije, navodno, ima rezerve prema validnosti tog dokumenta.”

”To je potvrdio i australijski novinar Pol Sakal, koji je otkrio da vlastima to nije dovoljan razlog za medicinsko izuzeće i dozvolu za ulazak u zemlju.”- kaže Ivanišević.

PROBLEM 2

”Član Novakovog tima je navodno podnio zahtjev za pogrešnu radnu vizu, koja ne dozvoljava medicinske izuzetke za prijem nevakcinisanih osoba u Australiju. To je izazvalo pravu buru među vlastima, toliko da se o tome oglasila i ministarka sporta, koja je čak javno najavila da će Đokoviću odbiti zahtjev za ulazak u zemlju.”

PROBLEM 3

”Dok je Novak još bio u vazduhu, granična policija Australije je uputila zahtjev vlastima australijske države Viktorija da “sponzoriše”, odnosno podrži vizu Novaka Đokovića, jer je država Viktorija partner organizacije Tenis Australija u organizaciji Australijan opena. Zvaničnici države Viktorije su zatim tražili da im granična policija pošalje takav zahtjev u pisanoj formi, a kad je takav zahtjev stigao – odbili su da “sponzorišu” vizu.”- istakao je Ivanišević.