Novak komentariše kako nije bio njegov dan za igru

Prvi teniser na ATP listi Novak Đoković eliminisan je sa turnira u Beču nakon je u četvrtfinalu poražen od Italijana Lorenca Sonega sa 2:6, 1:6.

Nakon meča Novak je prokomentarisao vijest koja je uzdrmala region – smrt Mitropolita Amfilohija. 

-” Jako tužan da za pravoslavlje, Amilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvijezda vodilja sa srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam tu čast da ga upoznam i neko vrijeme provedem pored njega i osjetim tu nevjerovatnu energiju koju je on posjedovao.

Iako on fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sjećamo njega i da ga sa osmijehom pominjemu i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vrijeme. On je bio odvažan kada su se dešavale te stvari vezane sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština.” – rekao je Novak na konferenciji za medije. 

Zanimalo je novinare i to koliko je ta tužna vijest uticala na njegovu današnju igru.

-” I nije mi se igralo ali nije toliko da zbog toga ne mogu da igram. Generalno mi se nije igralo, samo sam došao da odradim ono zbog čega sam ovdje došao. Vraćam se sada u Srbiju da budem sa porodicom i da se što bolje spremim za London.” – zaključio je Novak.