Serena Vilijams: Investirala sam u više od 85 kompanija

Bivša teniserka Serena Vilijams je tokom svoje teniske karijere zaradila skoro 90 miliona dolara, što nije ni blizu onoga što su za isti period zarađivale njene muške kolege, ali je zato od ulaganja svog novca zaradila oko 360 miliona dolara.

No, teniserka je do te zarade stigla tako što je investirala.

Serena Vilijems je od turnira zaradila blizu 90 miliona dolara, a od biznisa još oko 360. Iako njen profit nije ni blizu onoga što su u skoro istom periodu zaradila najveća imena muškog tenisa – imovina Rodžera Federera se procenjuje na više od milijardu dolara – ona je do njega došla nešto drugačijim putem.

“Investirala sam u više od 85 različitih kompanija. Počela sam to da radim i prije nego što sam prestala da igram tenis. Ulažem u mnogo kompanija, i to najčešće u one koje su tek osnovane. U stvari, time se bavim već 14 godina”, rekla je Serena.

Kaže da je to bila njena strategija od samog početka.

“Uvijek sam željela da imam plan „B“, dok sam radila moj plan „A“. Zato sam tokom teniske karijere već počela da se bavim biznisom. Za mene je to uvijek bilo veoma važno, zato moj lični portfolio ima ulaganje u čak 85 kompanija.”

Serenina poslovna aktivnost je dobila ubrzanje posle udaje, baš zato što je njen suprug Aleksis Ohanijan biznismen.

REGISTRUJTE SE uz promo kod SPORT i prva doza bonusa dolazi odmah nakon toga!

Nedavno je objasnila kako razmišlja u poslu. Uložila je novac u jednu farmaceutsku kompaniju za brigu o ženskom zdravlju, pogotovo menopauzu.

“Medicina ignoriše 50 odsto ljudi a samim time i priliku da zaradi. Nevjerovatno je vidjeti toliki prostor za mogućnost. Kao investitori mi vidimo šansu da podržimo promjene u oblasti u kojima postoji potreba žena”, poručila je Serena Vilijams.