Sainc: Preporučio bih svim vozačima da izvade slijepo crijevo

Karlos Sainc, vozač Ferarija i pobjednik Velike nagrade Australije našalio se nakon trijumfa da svi vozači koji žele uspjeh treba da operišu slijepo crijevo.

On nije učestvovao na trci u Džedi upravo zbog operacije slijepog crijeva, a dvije nedelje kasnije vratio se u svoj bolid i slavio pobjedu.

„Ovo je bila zaista dobra trka. Osjećao sam se dobro na stazi. Bio sam pomalo ukočen i fizički mi nije bilo najlakše, ali imao sam sreću što sam manje-više vozio svoju trku i mogao da vodim računa o tempu, gumama, o svemu, pa to nije bila najteža trka. Ali veoma sam srećan, vrlo ponosan na ekipu i zadovoljan što smo osvojili prva dva mjesta. To pokazuje da se naporan rad isplati, a život je ponekad lud“, rekao je Sainc posle trke na Albert Parku.

Špancu je ovo treća pobjeda u karijeri u Formuli 1, ali naredne godine nema angažman jer će njegovo mjesto zauzeti Luis Hamilton.

„Sve što se dogodilo na početku godine, podijum u Bahreinu, pa slijepo crijevo, pa povratak, pobjeda… kao na vrtešci. Ali uživao sam i izuzetno sam srećan“, naveo je Sainc.

Upitan o operaciji, Sainc je kroz osmjeh odgovorio:

„Preporučio bih svim vozačima da izvade slijepo crijevo ove zime“.

Sainc je u drugom krugu pretekao do tada vodećeg Maksa Verstapena iz Red Bula.

„Mislio sam da mogu da budem uz njega od prvog kruga, da pokušam da iskoristim DRS. On je u trećoj krivini izgubio bolid i tu mi je bila prilika da se primaknem i pokušam da ga preteknem. Čim je izgubio poziciju počeli su problemi sa kočnicama i morao je da završi. Šteta jer bismo imali dobru borbu za prvo mjesto, ali srećan sam zbog pobjede – on ih ima dovoljno“, rekao je Sainc.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Drugo mjesto zauzeo je njegov timski kolega Šarl Lekler i to je bila prva dvostruka pobjeda Ferarija posle dvije godine.

„Dobar je osjećaj, najviše zbog ekipe. Nevjerovatno je znati da to možemo. Karlos je imao nevjerovatan vikend po povratku sa operacije, imao je i nevjerovatnu trku. Više sam se mučio na zamjeni na tvrdim gumama, nisam ih dobro čuvao, ali je naredna zamjena bila pozitivnija. Posle prve zamjene guma, bilo je jasno šta će se dogoditi. Prvo i drugo mjesto je najbolje što smo mogli“, rekao je Lekler.

„Karlos je čitavog vikenda bio bolji i definitivno je zaslužio pobjedu. Zaista sam srećan zbog njega i ekipe. Osvojili smo mnogo bodova. Ušli smo u vikend sa ciljem da osvojimo maksimalan broj bodova i ništa nismo mogli bolje da uradimo“, dodao je on.

Vozač Meklarena Lando Noris zauzeo je treću poziciju i prvi put se popeo na pobjedničko postolje ove sezone.

„Ovo je bio veoma dobar dan za nas. Srećan sam i ponosan na ekipu pošto treće i četvrto mjesto nose mnogo bodova u šampionatu. Mislim da nam je Šarl izmakao jer smo imali malo sporiji tempo. Izašao je ispred nas posle prve zamjene guma i bilo je malo nade za drugo mjesto, ali mislim da je naš tempo danas bio snažan“, rekao je on i dodao:

„Ali Ferari i Karlos su obavili vrlo dobar posao i čestitam im, bili su najbrži čitavog vikenda. Dobro sam se osjećao, dobro sam pazio na gume, ovo je dobar korak. Vjerovatno nisam očekivao da ću biti na podijumu i srećan sam. Jasno je da nam ova staza više odgovara i mogli smo da budemo brži nego inače“, dodao je britanski vozač.

Noris je naveo da su Ferari i Red Bul i dalje ispred njegove ekipe.

„Ovo je korak ka Ferariju i Red Bulu, ali oni su i dalje jedan ili dva koraka ispred nas. Moramo da ih sustignemo, jasno je da smo im svakoga dana sve bliži, a ova trka to dokazuje“, rekao je Noris.