Rik Maći: Novak je na trećoj bazi, zaputio se kući

Rik Maći bivši trener Serene Vilijams smatra da promjena trenera Novaku Đokoviću ništa posebno neće značiti.

Najbolji teniser na planeti je nedavno završio dugogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem.

Nakon čega je na turniru u Monte Karlu, gdje je stigao do polufinala, sa njim bio bivši selektor Dejvis kup tima Srbije, i višestruki grend slem šampion u dublu, Nenad Zimonjić.

Trenutno, ne vjerujem da trener može da stvori takvu razliku. To je jednako onome kada je Serena Vilijams već imala 12 slemova u tek onda je angažovala trenera. Može da vam pomogne što se tiče motivacije i strategije. Ali slušajte, Novak je na trećoj bazi. On se zaputio kući. Ne vjerujem da trener može da donese veliku razliku“, počeo je Riki.

Maći smatra da ipak može biti nekih promjena.

U redu je ako su u pitanju male, suptilne stvari, koje vas mogu dovesti do nečega, jer se radi o ključnim momentima, posebno u muškom tenisu. Poznaje momka kog je izabrao za trenera. Oni se vraćaju u neko prošlo vrijeme i na kraju svega on je taj koji povlači okidač. Tako da sve zavisi od njega i ako ostane zdrav, mislim da može do još nekoliko grend slem titula“, dodao je Maći.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.

Novinari su ga upitali kako bi se ponašao da je on Novakov novi trener.

Prije svega, on je taj koji bi morao da me pita, onda bismo imali dug razgovor jer morao bih da znam šta tačno želi od trenera. Jer ja ne putujem. Uvijek kažem da bih pre da napravim tim u boksu, nego da sjedim u boksu. To je do strategije. U pitanju je motivacija. Tehnički ili biomehanaički, neće ništa promijeniti. Ako bi me pitao, definitivno bih bio uključen, ali ne bih putovao. Možda jedino na grend slem, ali ja sam taj koji vodi posao, dajem 50 sati nedeljno časova ljudima na profi turu, djeci, odraslima i želim to da radim“, zaključio je Maći.

PROČITAJ JOŠ: Cicipas protiv Ruda za titulu, Lajović nemoćan!