Partizan: Skandal! Rečeno nam je da se igra za 24 sata, a onda…

Iz Košarkaškog kluba Partizan oglasili su se nakon prekida druge utakmice finalne serije Superlige Srbije.

“Crno-bijeli” su vodili sa 57:45, u trenutku prekida…

Saopštenje beogradskog kluba prenosimo u potpunosti i bez redakcijskih izmjena.

“Druga utakmica finala Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde je prekinuta na 7.55 sekundi pre kraja treće četvrtine pri rezultatu 57:45 u korst crno-belih. Prvi sudija meča je prekinuo utakmicu zbog vređanja Vesne Čović od strane publike, što je prvi put u istoriji naše košarke da se utakmica prekida zbog verbalnog delikta. Nakon prekida, ekipa Crvene zvezde se povukla u svlačionicu.

Podsećanja radi, samo u ove dve nepune utakmice, vređani su Željko Obradović, Zoran Savić, Kevin Panter, Aleksa Avramović, Nemanja Nedović i Miloš Teodosić, ali mečevi nisu ni za sekund prekidani. KK Partizan je protiv svakog vređanja na bilo kom osnovu i gotovo svakodnevno to ponavlja.

Nakon što je traženo sa se dvorana isprazni, ekipa crno-belih je dugo čekala na terenu nastavak, da bi službeni predstavnici KK Partizan od sudija dobili informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata.

Tim se tada povukao u svlačionicu a igrači su dobili slobodno. Kada su se iznenada sudije i igrači Crvene zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena posle prekida, igrači Partizana su uveliko krenuli svojim kućama.

Crvena zvezda, sudije i delegat na ovaj način dodele titulu državnog prvaka Crvenoj zvezdi, a KK Partizan u takvom skandalu ne želi da učestvuje”, stoji u saopštenju “crno-bijelih”.

Registrujte se uz promo kod SPORT, preuzmite bonus i kladite se na najbolju sportsku ponudu klikom OVDJE.