POPADIĆ: Ovaj meč može biti kruna generacije

Vaterpolisti Crne Gore sjutra igraju meč četvrtine finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki, a rival im je reprezentacija Grčke.

Vlado Popadić u intervjuu uoči meča osvrnuo se na najvažniju utakmicu koju su odigrali u dosadašnjem dijelu prvenstva protiv aktuelnog evropskog prvaka reprezentacije Hrvatske.

“Sigurno da je i fizički i psihički taj meč bio težak prvo zato što smo igrali tu utakmicu osmine finala i to protiv evropskog šampiona. Utakmica na biti ili ne biti i gdje je jedna greška i jedna lopta mogla da odluči u našu ili u njihovu korist. Na našu sreću prošli smo dalje i sada idemo na ekipu Grčke koja je, ja mislim, malo slabija od reprezentacije Hrvatske.” rekao je Popadić.

Meč protiv Hrvatske vratio je nadu crnogorskim vaterpolistima da mogu da se bore protiv trenutno jakih selekcija, a sjutra je na redu Grčka.

“Sigurno da je taj meč prekretnica, ali i kruna ove nove generacije zato što je meč četvrtfinala, ukoliko sjutra pobijedimo idemo u borbu za medalje i sebi bi dokazali da možemo da igramo na najvećem nivou u kontinuitetu. Osim toga dali bi sebi dodatni impuls za nastavak takmičenja, ali i pokazali drugim reprezentacijama da moraju mnogo ozbiljnije da računaju na nas.” dodao je Vlado Popadić.

“Biće to tvrd meč kao onaj koji smo igrali u Podgorici. Od početka će se krenuti jako i sa naše i sa njihove strane. Oni su u malo drugačijem sastavu nego što su bili u Podgorici. Fali im najvažniji igrač Vlahopolos i mislim da bi to mogla biti olakšavajuća stvar za nas. Sigurno to neće biti lagan meč, ali idemo kao protiv reprezentacije Hrvatske od prvog minuta jako i nadam se pozitivnom rezultatu.” zaključio je crnogorski reprezentativac.

Utakmica između Crne Gore i Grčke igra se sjutra od 8 časova po našem vremenu.